≫ 

Greg Popovič uporedio Jokića sa dvojicom legendarnih NBA igrača i izazvao veliku polemiku navijača

Podsetimo, Jokić je Popovičevim Sparsima ubacio 25 poena i imao je 11 asistencija

  • 8
Greg Popovič

Foto: AP/Tanjug

Trener San Antonija Greg Popovič izazvao je veliku polemiku među ljubiteljima NBA lige, nakon što je komentarisao Nikolu Jokića odmah posle meča njegovog tima protiv Denvera!

Sparsi su meč izgubili rezultatom 132:126, Jokić je isti završio sa 25 poena i 11 asistencioja, a Popovič je novinaru Njujork Tajmsa Marku Štajnu rekao:

- Jokić je reinkarnacija Larija Birda - navodno je Popovič rekao, da bi ga posle uporedio i sa legendarnim Mozesom Malounom, člana Kuće slavnih, kog je bilo jako teško čuvati.

 

 

Ova izjava legendarnog NBA trenera pokrenula je veliku polemiku na društvenim mrežama gde su navijači imali svije "za" i "protiv" poređenja sa Birdom. Takođe, i i američki mediji su odmah pokušali da pronažu neke razlike i sličnosti između pomenutih košarkaša.

Najpre, njih dvojica nisu igrali na istoj poziciji i mediji smatraju da je Jokićevo poređenje sa Malounom, jednom od najvećih košarkaša u istoriji NBA, nekako tačnije.

Bird je u proseku beležio 24.3 poena, 10 skokova i 6.3 asistencije, dok srpski as trenutno beleži 20.3 poena, 10.2 skokova i 6.9 asistencija.

- Popovičevo poređenje nije u potpunosti neosnovano, ali malo je verovatno da će Jokić ikada biti sa istim poštovanjem kao Bird - navodi jedan od američkih portala.

Video: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    6. avgust 2020 | 10:12

    Lari Bird je po statistici bolji igrač od Džordana.Bird poena 24,3 Džordan 30,1.Manji prosek poena zbog manje pokušaja .Džordan je imao skoro 4 pokušaja više po meču i više izvedenih sl. bacanja takođe za 4 više po meču u korist Džordana..Bird skokova 10,0 ,Džordan 6,2.Bird 6,3 asistencije, Džordan 5,8.Bird šut za 3 poena 37,6%,Džordan 32,7%.Bird šut za 2 poena 50,9%,Džordan 51%.Slobodna bacanja Bird 88,6%, Džordan 83,5%.Ukupan šut Bird 51,4%,Džordan 50,9%.U većini statističkih kategorija je Bird bolji od Džordana, a i naš Nikola je tu negde .

  • joco

    6. avgust 2020 | 08:58

    Mislim da je cak ibolji od Lari Birda.Sada se igra jos brze i dinamicnije nego pre puno je teze proci kroz odbranu a sto je jos najvaznije kod Nikole oseca gde su mu igraci i nekad bez gledanja zna da ih pravovremeno uposli.Preuzima odgovornost u odlucujucim situacijama i onda je najkoncetrisaniji.Kompletan igrac za svoje mlade godine🇷🇸😂🙏👍

  • Toma

    6. avgust 2020 | 09:14

    Trener Greg Popovic je kefanda u svetu za kosarku. Ako on da analizu za nekog kosarkasa, kao sada za naseg Nikolu Jokica, to vam je isto sto i lekar da dijagnozu za pacijenta?! Sve njih u svetu muci i mucice ih da Srbi su nacija natalentovanija u svetu?! To je sve dokazano naucno, strucno vrhunski kao sto je Nikola Tesla?! Pa i sada Novak Djokovic, najbolji na planeti, e to se zove strucno genetika!! A, mi takve genetike imamo na svim poljima u oba pola ma gde bili i stasali u svetu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA