Bogdan posle rekorda karijere: Hteo sam da se pokažem pred celom Amerikom, loša noć podigla pritisak

Prepoznao je i pravi trenutak kada da oslobodi prostor saigračima

  • 0
Bogdan Bogdanović

Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš iz Sakramento Kingsa, Bogdan Bogdanović kaže da apsolutno ništa nije promenio u svojoj rutini pred utakmicu protiv Nju Orleans Pelikansa u odnosu na ostale mečeve.

Slično se pripremao i za Dalas, pa se sit ispromašivao i pogodio tek jedan od 15 šuteva ka košu. Samo dva dana kasnije - rekord karijere! Čak 35 poena perspektivnim Pelikansima za pobedu 140:125 i kakve takve nade Kingsa u plej-of NBA lige.

- To može da se desi svakome, ja sam samo možda mentalno bio više fokusiran. Loša noć mi je stvorila pritisak, ali kada pritiska ima, dobro reagujem. Uvek moram to da imam na umu - rekao je Bogdan posle meča sa Nju Orleansom.

On je u toj utakmici bio najefikasniji na parketu i pogodio je 13 od 20 šuteva ka košu, uključujući i šest trojki.

Uz to se našalio i da je morao da se pokaže sada pred nacionalnom publikom, dok čitava Amerika prati svaki korak Pelikansa zbog Zajona Vilijamsona.

- Moj stil igranja je da pobedimo utakmicu. Svi to znaju i o tome ne moram da pričam. Sa malo više strpljenja i boljim odlukama koje smo donosili danas, to nas dovodi u bolju poziciju da do pobede i dođemo - kaže Bogdanović.

Bogdan je podsetio da je gledao i snimak utakmice sa Dalas Maveriksima koju su Kingsi izgubili, te da je jedini šut koji je pogodio - bio onaj najteži.

Da podsetimo, Kingsi su izgubili tri utakmice po povratku na parket u Dizni svetu u Orlandu, a srpski igrač je protiv Pelikansa imao i četiri skoka i tri asistencije.

U trenutku kada je odbrana Pelikansa počela da ga udvaja na distanci, tada se obratio svojim visokim igračima sa porukom "Sada je vaš trenutak".

Bogdanovića je poenterski najbolje pratio Dieron Foks sa 30 poena i Harison Barnse sa 22, dok je Nemanja Bjelica postigao 11 poena.

Video: Oženio se srpski košarkaš Nemanja Nedović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA