≫ 

Od -18 do dva produžetka i pobede: Lud meč Jokića, uz nestvaran koš je rešio triler sa Jutom!

Voli Denver da se igra sa nervima svojih navijača!

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera odigrali su još jedan triler meč sa neizvesnom završnicom, ovaj put protiv Jute, koja je pala tek posle dva produžetka, sa 134:132.

Vodili su Džezeri u većem delu meča, imali su u jednom mometu i +18, ali je Denver to do poslednje deonice nadoknadio i uvedena je utakmica čak i u penal završnicu.

Na samo minut i 24 sekunde, pri 98:98, Jokić je propustio priliku da preokrene šutirajući trojku, a zatim je to nadoknadio ofanzivnim skokom, posle kog je Marej vezao dva koša za +4.

Ređali su se promašaji Mičela, Gobera i Konlija, koji je poslednji trzaj imao pokušajem trojke na samo 27 sekundi do kraja.

Tu loptu je dočekao Jokić, a u penal završnici, na 104:100 za Denver, Nagitsi su uzeli važan tajm-aut, posle kog su ipak prokockali pobedu, ušlo se u produžetke uz jednu izgubljenu loptu Somborca.

Pobednik nije rešen posle prvog produžetka, a u drugom, Jokić je imao važan i neobičan i težak koš za 123:121, kasnije je uz trojku Mareja to bilo trijumfalnog karaktera.

U nekoliko navrata je Juta ipak uzvratila, ali se ispostavilo da je bio ključan nalet Denvera kada su Nagitsi otišli na +7.

Jokić je bio lider ekipe sa 30 poena i 11 skokova uz sedam asistencija, Mičel je predvodio Jutu sa 35 poena. Iako je Gober dominirao u prvom delu meča, stao je na 22 poena i 13 skokova, Marej je bio najveća podrška Jokiću sa 23 poena i 12 skokova.

Video: Grmi Džej u busu, Dončić krišom snimao Bobija u transu: Slaaaavija, pa Dalas Maaaaaveriks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA