≫ 

Grmi borba za plej-of na Zapadu: Siakam smazao Grizlije za večeru i raščistio put za San Antonio

Sparsi tukli Pelikane u direktnom duelu sa 122:113

  • 0
NBA LA Lejkers Toronto Raptors Foto: Tanjug/AP

Aktuelni NBA šampioni košarkaši Toronta nisu dozvolili nikakvo iznanđenje i trijumfom nad Memfisom od 108:99 pokvarili su planove Grizlija da se domognu plej-ofa.

Posle ovog rezultata šanse Finiksa, koji igra fantastično u Orlandu, kao i Portlanda, znatno su porasle, kao i San Antonija koji je pobedio večeras Nju Orleans Pelikanse i uhvatio voz u trci za plej-of na Zapadu.

Grizliji su imali sedam poena prednosti na startu utakmice, a nakon toga su se ekipe smenjivale u vođstvu nakon serija i sa jedne i sa druge strane. Serijom od 12:2 u drugoj četvrtini Toronto stiže do velike prednosti koju više nisu ispuštali do kraja utakmice.

Tokom treće deonice je bilo i 17 poena razlike, početkom poslednje i čitavih +18, ali su igrači Memfisa uspeli da svedu na -4 u jednom trenutku. Ipak, šampion je ostao skoncentrisan i upisao novu pobedu.

Najefikasniji u redovima Toronta bio je Paskal Siakam sa 26 poena, Lauri 15 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Bruks je kod Memfisa ubacio 25 poena, dok je Alen postigao 20.

U okršaju između San Antonija i Nju Orleansa videli smo pravu napadačku eksploziju (122:113), a tim Grega Popoviča uspeo je da zada udarac direktnom rivalu.

Samo u trećoj četvrtini Pelikani su bili kako-tako konkurentni, ali ih je loše prvo poluvreme koštalo boljeg ishoda.

Najefikasniji u redovima Sparsa bio je Demar Derozan sa 27 poena, Rudi Gej je dao 19, a Dežonte Mari 17.

Kod Nju Orleansa Džej Džej Redik je ubacio 31 uz pet skokova i tri asistencije dok je Vilijamson meč završio sa 25 poena i 7 skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA