≫ 

Bobi "ubio" Gobera, krao lopte Konliju i igrao pik s Bareom: Dalas bez Dončića pobedio Jutu!

Strašna partija Bobinatora

  • 1
Boban Marjanović Foto: Tanjug/AP

Srpski centar Boban Marjanović bio je jedan od najboljih igrača Dalas Maveriksa u pobedi nad Jutom Džez u ponedeljak uveče - 122:114.

Gorostasni momak iz Boljevca je "ubio" centra Jute Rudija Gobera sa 20 poena i devet skokova uz dve asistencije i jednu ukradenu loptu sa klupe.

Mada nije bio najefikasniji na parketu, Boban je svojom energijom pod košem vukao Maverikse koji su gubili od Džezera tokom većeg dela utakmice.

Bili su oslabljeni neigranjem dve glavne zvezde Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa ali im ni to nije smetalo da upišu novi trijumf jer su imali raspoloženog Maksija Klebera koji je bio džoker.

Posle uvodnih poena Džordana Klarksona, Bobi je promašio prvi šut na meču za Dalas, ali se odmah i iskupio blokadom Rudija Gobera na drugoj strani.

Tim Hardavej Džunior je potom pogodio za dva, da bi Marjanović ubrzo odigrao pik sa Džej Džej Bareom i već posle minut i po zakucao za 6:2.

Novim kucanjem Bobija, a onda i polaganjem Dalas je održavao prednost 19:16 do sredine prve deonice.

Posle Marjanovićevog koša iz odbitka, Majk Konli pogađa trojku za 22:21 i tada kreće bolja igra Jute koja do kraja prvog perioda stvara prednost od osam poena - 38:30.

Srbin je drugu četvrtinu počeo na klupi i kada je ušao pogodio je nekoliko slobodnih bacanja, ali je Džez čuvao prednost, povremeno i vrlo "tanku" od tri do pet poena i tek na dva minuta pred poluvreme se odlepio serijom Klarksona na 62:52, da bi na poluvreme otišao sa čak 16 razlike - 70:54.

U međuvremenu je Marjanović ukrao loptu Konliju, što nije baš svojstveno visokim igračima poput Bobija, naročito kada je reč o jednom defanzivno dobrom pleju.

Dalas je proradio u trećoj četvrtini kada je Marjanović pokupio nekoliko lopti pod svojim košem u nizu, a Džej Džej Barea i Rejlon Taker to nadomestili poenima na drugoj strani.

Mavsi su do kraja treće deonice gubili sa 12 poena razlike i onda vezanim poenima Maksija Klebera i Hardavej Džnuiora potpuno vratili neizvesnost u meč posle samo dva minuta četvrte četvrtine (100:94).

Boban Marjanović Foto: Tanjug/AP

Dobrom rolom Klebera i trojkom, pa onda polaganjem i šutem Hardaveja Dalas potpuno preokreće stvari u svoju korist 101:100, da bi se na dva minuta pre kraja trojkom Hardavej Džuniora za 116:109 otklonile praktično sve sumnje.

Najefikasniji na parketu je bio upravo Tim Hardavej sa 27 poena i četiri asistencije, Set Kari je odigrao dobro sa 22 poena, a Kleber je dodao 11. Na drugoj strani je Klarkson imao 18 poena, Taker 17, a Rudi Gober je meč završio sa svega devet poena i pet skokova.

Video: Saša Obradović: Moj tim i ja dostojno ćemo predstavljati Crvenu zvezdu i Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    11. avgust 2020 | 08:29

    Kolkoo puta sam vec rekao dajte mu 20 minuta i imace laganooo minimum 15 porna 10 skokova nije mi jasan trener uopste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA