≫ 

Jokić stigao neverovatan rekord NBA legende, formirano 7 od 8 parova NBA plej-ofa

Somborac je ovu noć iskoristio za asistencije

  • 0

Video: Vrhunska akcija Jokića i Portera koja se završila košem našeg asa

Košarkaši Los Anđeles Klipersa nadigrali su Denver sa 124:111, uz odličnu partiju Pola Džordža.

On je ubacio 27 poena Nagitsima, Lenard je doda 26, dok je najefikasniji u Denveru bio Grant sa 25 poena. Nikola Jokić je za 28 minuta na parketu imao 17 poena (7-11 šut iz igre), tome je dodao sedam skokova i 13 asistencija, a potrudio se Ivica Zubac da mu parira sa 15 poena i 12 skokova.

Ekipe su se u većem delu meča smenjivale u vođstvu i niko nije imao dvocifrenu razliku, Denver je poslednju deonicu počeo sa 94:93, posle čega Klipersi nisu ispuštali prednost.

Tako su Klipersi odmakli direktnom konkurentu i učvrstili drugu poziciju za plej-of, Lejkersi su neprikosnoveni na vrhu Zapada. Poznato je i da će Denver igrati protiv Jute na startu nokaut faze, a meč je obeležio jedan podatak - Jokić je odigrao 20. meč sa bar 10 asistencija, ovo mu je druga takva uzastopna sezona. Jedini igrač njegove visine (barem 213cm) koji je to uspeo bio je samo Vilt Čemberlen!

Oklahoma je dobila Majami sa 116:115 uz 21 poen Bejzlija, dok je Goran Dragić imao 16 na drugoj strani, uz pet skokova i šest asistencija. Trijumfalni koš Oklahome pogodio je Majk Muskala pet sekundi pre kraja, pokušao je da se revanšira Ero, bio je neprecizan za pobedu Hita.

U trećem meču večeri, Toronto je odigrao šampionski protiv Filadelfije i pobedio sa 125:121 uz 19 poena Bučera. Filu su predvodili Hari sa 22 i Korkmaz sa 21 poenom, ali nisu mogli da spreče treću uzastopnu pobedu Reptorsa, inače drugog tima Istoka. Fili je ovo treći poraz u nizu, s time da joj pozicija nije ugrožena, šesti su na ovoj strani tabele.

Što se parova tiče, formirani su skoro svi, samo Lejkersi čekaju protivnike na osmoj poziciji. Ukrstiće se sa pobednicima Oklahoma - Hjuston, sa druge strane Zapada su parovi Denver - Juta i Klipersi - Dalas.

Na istoku se ukršaju Milvoki - Orlando i Majami - Indijana, odnosno Boston - Filadelfija i Toronto - Bruklin.

Program za četvrtak biće zanimljiv zbog sledećih duela - u 18.00 po našem vremenu igraju Boston i Vašington, slede mečevi Lejkers - Sakramento (19.30), Memfis - Milvoki (22.00) i Finiks - Dalas (22.00).

Video: Proslavljena srpska košarkašica o karijeri u NBA, Evroligi i počecima bavljenja košarkom

 

 

PSŽ je posle drame protiv Atalante postao prvi polufinalista Lige šampiona, a večeras (21.00), takođe u Lisabonu, za prolaz među četiri najbolja bore se RB Lajpcig i Atletiko Madrid. Kvota na keca je 3,60, iks je 3,10, a dvojka 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - Atletiko Madrid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA