≫ 

Ovo može samo NBA liga: Drama za 8. mesto, Lilardov šou i pobeda od 134:133 za "play-in"

Portland i Memfis daće poslednjeg učesnika plej-ofa

  • 2
Demijen Lilard

Foto: AP/Tanjug

Nakon višemesečnog planiranja i dve nedelje igranja u "balonu", NBA liga se na kraju svela na meč između Portlanda i Bruklina koji je odlučivao ko će ići u doigravanje za plej-of!

Portlandu je trebala pobeda kako bi završili na 8. mestu ispred Finiks Sansa i potom u "play-in" formatu igrali sa Memfisom, a uspeli su da dođu do nje u dramatičnom meču koji je praktično rešio Demijan Lilard sa 42 poena i 12 asistencija - 134:133!

"Play-in" format je uveden ove sezone, aktivira se u slučaju da između osmoplasiranog i devetopalsiranog tima razlika nije veća od četiri pobede, kao što je to slučaj sada na Zapadu, pa se ide u razigravanje.

U doigravanju za osmo mesto, ekipi koje je osma biće potrebna jedna pobeda za plasman dalje, a devetoplasiranoj ekipi obe pobede da bi prošla u plej-of i nastavila sezonu i posle regularnog dela. Pobednik će u plej-ofu igrati sa Los Anđeles Lejkersima!

Što se tiče samog meča između Portlanda i Bruklinja, mladi Karis Le Vert umalo nije "slomio srca" navijačima Portlanda koji su na ulazu u poslednji minut pogodili šut za 134:130 i praktično rešili pitanje pobednika.

LeVert je imao 37 poena, devet asistencija i šest skokova, a pratili su ga nekadašnji igrač Mege Timoti Luvavu sa 19 poena i osam skokova, kao i Džo Haris koji je takođe brojao do 19.

Kod Portlanda smo već pomenuli sjajnog Lilarda koji je odigrao svoj četvrti 40+ meč u balonu, a sjajnu partiju pružili su i Si Džej Mekkolum sa 25 poena i Jusuf Nurkić sa 22 poena i 10 skokova.

Geri Trent i Hasan Vajtsajd su im "pomogli" sa po 16 ubačenih poena. Karmelo je imao devet poena i sedam skokova.

Orlando je, najviše zahvaljujući Nikoli Vučeviću, savladao Nju Orleans Pelikanse rezultatom 133:127!

Crnogorski centar je meč završio sa 23 poena i šest skokova, a pratili su ga Di Džej Ogastin sa 22 poena i šest asistencija, Enis sa 16 poena i Ivundu sa jednom manje.

Frenk Džekson i Nikeil Aleksander-Voker su imali 31 i 29 poena u redovima Pelikana, Džoš Hart je ostvario dabl-dabl učinak sa 23 poena i 14 skokova, dok je dovocifren bio još i Hejs sa 13 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Vrhunska akcija Jokića i Portera koja se završila košem našeg asa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nice.

    14. avgust 2020 | 08:50

    Svemirska košarka Lilarda... Fantastican igrac.

  • Miile

    14. avgust 2020 | 11:09

    Ma ko to još prati i gleda....cirkus i perfidni performans,sve za gledanost i tv reklame...ma daj bre,svaka druga po tri produžetka...dok ne počne dnevnik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA