Jokić spreman za sudar najboljih centara NBA: Gober je strašan ove sezone, pogledajte mu procente

I to već na početku plej-ofa u ponedeljak Srbin protiv Francuza

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Rudi Gober je najbolja defanzivna "petica", a srpski košarkaš Nikola Jokić najbolji centar u NBA uopšteno gledano i već u prvom kolu plej-ofa Goberova Juta Džez se namerila na Jokićeve Denver Nagetse.

Jokić je pred ovaj okršaj pohvalio kolegu iz Evrope mada je naglasio da su on i Gober dvojica različitih igrača. Suština je, podseća Jokić, da obojica rade stvari kako bi njihove ekipe pobeđivale.

- On je stvarno dobar u odbrani. Krupan je, vodeći je u ligi po zakucavanjima, ima skoro 70 posto iz igre. Njegovi saigrači ga odlično koriste i stvarno je dobar igrač, strašan ove godine - opisuje Nikola svog rivala.

Francuz je ove sezone prosečno imao dabl-dabl sa 15,3 poena i 11,5 skokova uz 1,8 blokada po meču. Iako to ne može da priđe Jokićevim brojkama u koloni asistencija jer Srbin ima 19,9 poena, 9,7 skokova i sedam asistencija (1,2 ukradene, 0,6 blokada), Gober ima svojih prednosti u rampama i skokovima.

- Zaustavljanje svakog igrača je u uvek timski posao. Moramo da budemo čvrsto uz njega i da ga udaljimo od laganih polaganja u obruč - objasnio je Jokić.

Da podsetimo, Juta je poslednji put pobedila Denver još aprila 2019. godine, a Nagetsi su od tada upisali tri trijumfa, uključujući i onaj iz osmog avgusta kada su slavili posle produžetaka 134:132. Njihov prvi meč počinje u ponedeljak od 19.30.

Video: Bogdan Bogdanović o odlasku ili ostanku u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    16. avgust 2020 | 18:38

    Jokara i Denver ih lagano dobijaju, slab je Gober za naseg Jokica 🇷🇸💪

  • Perica

    16. avgust 2020 | 19:09

    Pregazice ga Gober i Mičel ki plitak potok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA