≫ 

Vučević šokirao Janisa i Milvoki: Nikola "sipao" 35 poena najboljem timu lige

Košarkaši Orlando Medžika pobedili su Milvoki Bakse u prvoj utakmici prve runde plej-ofa sa 122:110 i iznenadili čitavu košarkašku javnost u SAD, dok je Majami slavio protiv Indijane sa 113:101

  • 2
Magic Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

Poraz prvoplasiranog i dominantnog Milvokija od osmoplasiranog Orlanda je malo ko mogao da očekuje, ali su "Mađioničari" tokom čitavog meča bili u prednosti, a Nikola Vučević je prosto briljirao.

Crnogorski centar je zasenio i glavnog kandidata za MVP-ja NBA lige Janisa Adetokumba jer je Nikola ubacio Milvokiju 35 poena i uhvatio 14 skokova.

Janis je imao četiri poena manje i 17 skokova, a Nikola je svom skolu dodao i četiri asistencije, dok ih je Adetokumbo imao sedam.

U timu Orlanda su još po 15 poena dodali Geri Klark i Markel Fulc, dok je 18 postigao Terens Ros. Džordž Hil je u Milvokiju imao 16 poena, Erik Bledso 15, a Kris Midlton 14.

Baksima se osvetio lošiji procenat šuta sa linije za slobodna bacanja gde su imali tek nešto ispod 65 posto (18/28), dok je Orlando tu bio na gotovo savršenih 95 posto preciznosti (18/19).

Di Džej Ogastin je bio ozbiljna pretnja spolja, Vučević iznutra, Medžik je na seriju odgovarao serijom, a trojkom Vučevića je na kraju prve deonice došao do prvih +10 na 33:23.

Nadovezao se Ros trojkom na startu druge četvrtine, kada je tek u finišu poluvremena stigao odgovor najdominantnijeg tima Istoka.

Magic Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

Za tri minuta je Milvoki prepolovio plus Orlanda i od 51:33 stigao do 51:42 serijom 9:0 dva i po minuta pre kraja poluvremena.

A kada se na početku treće četvrtine poenima Adetokumba i Bledsoa Milvoki primakao na samo minus tri, delovalo je da je to to što se tiče Medžika.

Međutim, Orlando se trgnuo, poenima Vučevića posle asistencije Furnijea na četiri minuta pre kraja četvrtine ponovo pobegao na +11 i od tada dileme o pobedniku nije bilo.

Baksi sada moraju da jure zaostatak u NBA mehuru koji je pokazao da su iznenađenja i dramatični okršaji mogući u većoj meri nego kada se plej-of bazira na ciklusima po dve i jedne utakmice na domaćem i gostujućem terenu.

U drugom meču večeri Majami Hit je bio bolji od Indijana Pejsersa sa 113:101. Najbolji su kod pobednika bili Džimi Batler sa 28 poena i Goran Dragić sa 24, dok je na drugoj strani Malkolm Brogdon imao 22 poena i deset asistencija, a Ti Džej Voren 22 poena i osam skokova. U Majamiju se istakao i Bam Adebajo sa 17 poena i deset skokova.

Video: Koškanje nakon dobre akcije Luke Dončića na meču protiv LA Klipersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA