≫ 

Ovako u SAD policija tretira crnog predsednika NBA šampiona: Pojavio se krunski dokaz napada!

Vlasnik Reptorsa Masai Uđiri je zapravo bio napadnut od strane zamenika šerif

  • 1
masai uđiri Foto: twitter/Diamond Leung

Dok šampioni NBA Toronto Reptorsi sigurno "gaze" ka drugoj rundi plej-ofa (vode 2:0 protiv Bruklina), mediji i javnost su pažnju na trenutak prebacili na incident koji se dogodio prošle godine, posle trijumfa ekipe Nika Nursa u poslednjoj utakmici finala sa Golden Stejtom.

Podsetimo, Reptorsi su osvojili šampionski prsten, meč odluke odigran je u Ouklendu gde je i došlo do incidenta u čijem je centru bio i prvi čovek Toronta Masai Uđiri, koji je tada navodno nasrnuo na policajca.

Protiv njega je čak i pisana krivična prijava, slučaj je završio na sudu, ali sada se pojavio video, i to sa kamere policajca kojeg je navodno fizički napao Uđiri - sada se jasno vidi da je zapravo prvi čovek Toronta bio na meti policajca, zamenika šerifa okruga Alameda Alena Striklenda.

Na videu koji je predočen javnosti, a biće priložen i sudu kao krunski dokaz da se obori tužba za napad na službeno lice, vidi se kako Uđiri mirno prilazi, pokazuje akreditaciju, a onda ga dva puta grubo gura zamenik šerifa.

Uđiri je želeo da slavi titulu sa igračima, na kraju je i uspeo da dođe do terena, ali je nedugo potom saznao da ga je zamenik šerifa tužio za fizički napad.

Do ključnog snimka došao je advokatski tim gazde Toronta, brzo je postao "viralan" s obzirom na to da je pušten u veoma osetljivom trenutku po američko društvo, u jeku borbe za prava Afroamerikanaca posle ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu.

Američki mediji prenose da je Uđiri, brzo pošto je došao u posed snimka, isti pokazao igračima Toronta, verovatno kako bi ih uverio da je on bio žrtva u čitavoj priči.

Zanimljivo, zamenik šerifa koji je napao Masaija i dalje je ostao pri stavu da je on bio napadnut uprkos snimku koji ga demantuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma

    20. avgust 2020 | 18:56

    Amerika to je naj prljavija zemlja na svijetu. Jadan covjek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA