≫ 

Voriorsi pre godinu dana igrali finale, sad dobili 2. pika: Evo s kojih mesta biraju Denver i Kingsi

S obzirom na rezultate imali su i najviše šansi

  • 0
Draft lutrija Foto: Tanjug/AP

NBA liga održala je draft lutriju u četvrtak na petak i njome je odlučeno koji će klubovi birati svoje pikove sa najviših pozicija na oktobarskom draftu.

Prvi pik je pripao ekipi Minesota Timbervulvsa koja je prethodnih godina bila pretendent za plej-of, a sada je imala jedan od tri najgora skora zbog čega je sa Voriorsima i Klivlend Kavalirsima imala po 14 posto šanse za prvo mesto.

Golden Stejt Voriorsima nije bilo ispod časti da zbog povreda ključnih igrača propuste celu sezonu i "tankuju" kao najgori tim lige.

Oni su pre samo godinu dana igrali finale NBA, a sada su dobili šansu da kroz draft dodatno pojačaju svoj sastav.

U njemu od prošle godine nema Kevina Durenta, ali su ostale "udarne igle" poput Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina i dalje tu.

Sa trećeg mesta biraju Šarlot Hornetsi, sa četvrtog Čikago Bulsi, a sa petog Klivlend Kavalirsi. Do desetog mesta su redom Atlanta, Detroit, Njujork Niksi, Vašington Vizardsi i Finiks Sansi.

Sakramento Kingsi će morati da budu pažljivi budući da biraju sa 12. mesta u prvoj rundi, u kojoj Denver Nagetsi ove godine nemaju svoje visoke pikove, ali biraju sa 22. mesta. U drugoj Kraljevi imaju tri mesta odakle biraju, 35, 43. i 52.

Da podsetimo, prošle godine je kao prvi pik izabran Zajon Vilijamson, a ove godine je i nekoliko srpskih igrača na draftu, među kojima se najviše mesto predviđa Alekseju Pokuševskom.

Draft se planira za 16. oktobar, a kompletnu listu ekipa po pozicijama sa kojih će birati košarkaše, možete pogledadti u posebnoj vesti.

Video: Zakucavanje Lenarda pored Marjanovića, ali srpski centar uzvraća trojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA