≫ 

Snimak užasne povrede Luke Dončića: Slovenac je izvrnuo zglob i u bolovima napustio teren

Nije mogao da se osloni na zglob, izašao 16 minuta pre kraja i opet imao tripl-dabl

  • 4
Foto: Printscreen Youtube

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić doživeo je povredu u trećem meču serije prve runde plej-ofa sa Los Anđeles Klipersima.

Dončić nije mogao da završi meč jer se na četiri minuta pre kraja treće deonice sudario kolenom sa Kavajem Lenardom. Lenard je krenuo u prodor sa strane i poslao je povratnu loptu van reketa, a Dončić je pao na parket.

Akcija Klipersa se nastavila dok je mladi Slovenac nasavio da sedi na parketu i tek usporeni snimak je pokazao šta je posredi.

Dončić je prstima bio na parketu dok je pratio Lenarda do obruča, Lenard ga je tada udario kolenom i poremetio mu težište i izvrnuo zglob na nozi.

Luka posle toga nije mogao da se uopšte osloni na levu nogu i odskakutao je do svlačionice u bolovima, a da sve bude još gore, zglob je povređivao i u prvoj utakmici serije.

Serija je posle dva meča bila izjednačena, u trećem meču su pobedili Klipersi sa 130:122, a Luka je meč završio sa 13 poena i po deset skokova i asistencija u tripl-dablu.

Lenard je sa 36 poena, devet skokova i osam asistencija bio najefikasniji u Klipersima i utakmici, Dalasov Kristaps Porzingis je ubacio 34 poena i uhvatio je 13 lopti, a Set Kari i Tim Hardavej su postigli po 22 poena za Maverikse, dok se kod Klipersa istakao i Lendri Šemet sa 18 poena.

U igri se u dresu Dalasa našao i naš Boban Marjanović koji je imao tri poena, dva skoka i asistenciju za devet i po minuta akcije.

Video: Koškanje nakon dobre akcije Luke Dončića na meču protiv LA Klipersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA