≫ 

Boston serijom 8:0 dobio Filadelfiju: Uzalud 30 poena Embida, Siksersima se "smeši metla"

Košarškaši Boston Seltiksa pobedili su Filadelfija Seventisikserse i u trećem meču prve runde plej-ofa NBA lige sa 102:94

  • 0
Celtics 76ers Basketball Foto: Tanjug/AP

Filadelfija protiv Bostona ne može nikako da sastavi dominantan meč i prikaže ono što je prikazivala kada je bila nadomak finala Istoka 2019, kada je ispala na jedan "klač" šut Kavaja Lenarda u sedmoj utakmici polufinala konferencije.

Odmaže im izostanak Bena Simonsa koji je ranije morao na operaciju kolena i sada se oporavlja.

Seltiksi su vodili od prvog do poslednjeg minuta gotovo bez prekida i već u prvoj četvrtini su stvorili prednost od devet poena košem za 22:13.

Filadelfija se vratila u egal već do isteka 12. minuta i onda na startu druge kratkotrajno povela sa tri razlike.

Boston je potom preuzeo kontrolu i konstantno držao minimalni plus od tri, četiri poena, sve do kraja kada je odmakao serijom 8:0 od 94:94 do kraja.

Najefikasniji je kod poraženih bio Džoel Embid sa 30 poena i 13 skokova, Bostonov Kemba Voker ga je pratio sa 24 poena, osam skokova i četiri asistencije, njegov saigrač Džejlen Braun je imao 21 poen i sedam skokova, dok je Ričardson iz File dodao 17 poena.

Džejson Tejtum, mlado krilo Seltiksa nije bio na visini zadatka kako ume, ali je sa 15 poena i šest skokova uradio dovoljno, pa su Seltiksi došli na meč od prolaska u narednu rundu plej-ofa.

Video: Zakucavanje Lenarda pored Marjanovića, ali srpski centar uzvraća trojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA