≫ 

Lebron "tukao" igrača Portlanda, Dejvis se igrao sa Nurkićem: Lejkersi spektakularno preokrenuli!

Velika pobeda koja bi mogla da prelomi i seriju

  • 1
Lebron Džejms Foto: Twitter.com

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Portland za 2-1 u seriji, sa 116:108, i to pošto je Lebron Džejms dominirao sa 38 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Proradio je inat Lebronu zbog provokacija i "treš toka" Gerija Trenta Džuniora, koga je nekoliko puta "počastio" udarcima. Koristio je laktove bez pardona, pa su se mnogi podsetili da ni njegovog oca nije štedeo svojevremeno na početku karijere, kada je igrao za Klivlend.

Vodio je Portland u većem delu meča, do početka treće deonice i 64:61, kada je serijom 9:0 tim Lejkersa najavio trijumf. Tek u završnici je pogotkom za 107:98 ekipa iz Los Anđelesa došla do dvocifrene razlike i sprečena je drama, a posebno je bio raspoložen iziritirani Džejms.

Imao je motiv više i jer je u prethodnoj partiji imao skroman učinak, a Geriju Trentu saigrači mogu da zahvale na nepotrebnoj dodatnoj motivaciji za "Kralja".

Lebron je imao 11-18 iz igre, Dejvis je ubacio 29 poena uz 11 skokova, Lilard je bio predvodnik Portlanda sa 34 poena.

Mekolum je još odskočio u Portlandu sa 28 poena, Entoni je ubacio 20, a Nurkić 10 uz sedam skokova. Nije uspelo reprezentativcu BiH da isparira u reketu protiv Dejvisa, što se naročito osetilo u ključnim momentima 4. deonice.

Ujedno, Lebron i Dejvis su prvi tandem Lejkersa sa po barem 25 poena i 10 skokova u plej-ofu, još od utakmice Brajanta i O'Nila u 7. meču zapadnog finala protiv Sakramenta.

Takođe, Lebron je 2. u istoriji plej-ofa po broju pobeda, vrlo brzo će prestići i Dereka Fišera.

U prvom meču, Hjuston izgubi protiv Oklahome i sada vodi sa 2-1, Tanderi su bili bolji tek posle produžetka, sa 119:107. Harden je ubacio 38 poena, Šruder je parirao sa 29, Pol ga je pratio sa 26.

Video: Slovenac izvrnuo zglob i u bolovima napustio teren: Užasna povreda Luke Dončića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilić

    23. avgust 2020 | 09:55

    E ovu su već Lejkersi koje želim da gledam, tako se igra!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA