≫ 

Luka Dončić nije čovek! Slovenac trojkom sa zvukom sirene i nehumanim tripl-dablom urnisao Kliperse!

Neverovatno šta je uradio sa sveže povređenim zglobom i to posle -20 u prvom poluvremenu

  • 17
APTOPIX Clippers Mavericks Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Los Anđeles Kliperse u četvrtom meču prve runde Zapada plej-ofa NBA lige 135:133 posle produžetka (121:121).

Koš odluke bila je neverovatna trojka Luke Dončića sa zvukom sirene za pobedu u trenutku kada su Klipersi vodili poen prednosti na 3,7 sekundi pre kraja.

Mavericks Clippers Basketball Foto: Tanjug/AP

Dončić je fintirao na bezmalo devet metara posle ubacivanja sa strane od Dorijana Fini-Smita, i pogodio preko Redžija Džeksona.

Slovenac je pred ovaj meč bio neizvestan zbog povrede zgloba zarađene u prethodnom meču, ali se vratio i upisao monstruozan tripl-dabl sa 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija.

To je već drugi u četiri meča ove serije, pa je Dončić nastavio da pomera granice istorije Dalasa jer je već bio prvi igrač ove franšize koji je imao tripl-dabl.

Trej Burk se pored Dončića pokazao odlično sa 25 poena (10/14 iz igre), a Tim Hardavej Džunior je ubacio 21 poen. Naš Boban Marjanović je za 16 minuta ubacio deset poena i uhvatio sedam skokova.

Na drugoj strani je najbolji bio Lu Vilijams sa 36 poena i 13 od 20 pogođenih šuteva, Kavaj Lenard je postigao 32 poena, a Ivica Zubac 15.

Lenard je svom skoru dodao i devet skokova i četiri asistencije. Meč je bio "kidanje" u dva različita poluvremena i nijedna od ekipa nije uspevala da se zadrži u naletu i momentumu dovoljno dugo za pobedu.

Klipersi su imali nalet na startu meča kada su trojkom Džeksona pobegli na 22:11 što im je bila prva dvocifrena prednost posle osam minuta igre.

Održavali su je do kraja prvog perioda mada je baš tada Boban Marjanović odigrao lepu rolu da prednost ne bude i veća, svojim poenima iz reketa.

Clippers Mavericks Basketball Foto: Tanjug/AP

Posle 34:24 u prvih 12 minuta, Dalas je potonuo još dublje, a Klipersi su dominirali i košem Vilijamsa otišli i na +20 kada su poveli 51:31.

Međutim, sredinom drugog perioda kreće serija Dalasa koju povlači Kari šutem s poludistance, nastavlja je Dončić polaganjem, a overava Burk trojkom za 55:42 na pet i po minuta do poluvremena.

Burk je novom trojkom primakao svoj tim i na minus 11, a onda i na minus 7 tri minuta i 13 sekundi pre pauze.

APTOPIX Mavericks Clippers Basketball Foto: Tanjug/AP

Klipersi su do poluvremena sačuvali prednost i držali su je sve do polovine treće četvrtine kada je Hardavej Džunior pogodio za 75:73 u korist Dalasa.

Od tog trenutka je Dalas bio u prednosti od sedam, osam poena sve do četvrte četvrtine kada je otišao i na +11 slobodnim bacanjima Karija 110:99.

Međutim, za poslednjih pet, šest minuta Klipersi uspevaju da se konsoliduju i izbore produžetak posle faula Karija na Vilijamsu koji se podigao na trojku.

Lu je pogodio dva od tri bacanja za 121:121 i u preostalih 50 sekundi niko nije poentirao do produžetka koji je Dončić rešio u korist svog tima za izjednačenje u seriji 2-2.

Video: Dončić razbio Kliperse, postavio rekord: Najboji potezi prvog poluvremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    24. avgust 2020 | 02:24

    Luka SRBIN Dončić će biti najbolji igrač van Američkog kontinenta koji je igrao u NBA ligi!A biće i jedam od najboljih ikada u toj ligi!Samo Vlade Divac to nikada neće shvatiti jer je i on Srbin i to Srbin kompleksaš!

  • Буендија

    24. avgust 2020 | 02:37

    Човек је Србин. Питајте га.

  • baba smilja iz darosave

    24. avgust 2020 | 02:16

    nedovoljno za divca i sakramento

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA