NBA igrači napravili listu zahteva koje liga mora da ispuni da se nastavi sezona

Na redu je serija sastanaka čelnika lige sa predstavnicima klubova

  • 0
Milvoki Baks Foto: AP Tanjug

Svi se nadaju da će NBA igrači i čelnici lige uspeti da izrade plan za spas sezone. Igrači sastavljaju listu "primjenjivih zahteva" za koje NBA mora da ih odobri da bi nastavili, prenose američki mediji.

Visoko rangirani NBA izvor  kaže da je osećaj među nekoliko igrača da će izgubiti svoju najveću platformu za socijalne poruke ako zaustave sezonu. Sa druge strane poznati novinar Adrijan Vojnarovski dodaje da se utakmice koje je trebalo da se odigraju u četvrtak neće igrati i da timovi razmišljaju kada će se vratiti na teren.

Većina igrača vidi stvarnu vrednost u mogućnosti da koriste NBA platformu da razgovaraju sa masama o problemima socijalne pravde.

U stvari, Drejmond Grin je upravo objavio o tome - rekavši:

- Ideja da sportisti treba samo da prestanu da rade, ali niko drugi na svetu ne sme da prestane.  Zašto prestati da radite upravo ono što vam nudi najveću platformu da govorite za one koji izgledaju poput mene / puno nas?"

- To je zapravo odustati od platforme da bismo govorili za njih, jer bez da koristimo naše platforme koje se nude pod uticajem sporta, to nas zapravo sprečava da lažemo ono što nam oni iza leđa govore.

Dakle, nada  da obe strane mogu postići kompromis i dalje traje - igrači koji se okupljaju nakon napetog sastanka u sredu uveče kako bi sastavili listu zahteva za ligu.

Očigledno je da NBA želi da nastavi jer mnogo je novca na kocki. Čelnivi lige i vlasnici klubova sastaju se u četvrtak ujutro (po američkom vremenu) kako bi smislili način kako da sklope dogovor sa igračima.

Kao što smo ranije objavili, Milvoki Baks je bio prvi tim koji je bojkotovao u sredu kada su odbili da igraju 5. utakmicu svoje plej - of serije sa Orlando Medžikom.

Video: Jokić zasuo koš Jute: Sjajno veče srpskog košarkaša u pobedi protiv Džezera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA