Porzingisu pokidan meniskus kolena: Dončić sam mora da nosi Dalas, Bobiju veća minutaža

Marjanović će morati da dodatno podigne nivo igre na terenu

  • 1
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Košarkaš Dalas Maveriksa Kristaps Porzingis ima težu povredu kolena nego što se isprva mislilo i za njega je sezona završena.

Letonac je na terapijama za oporavak lateralnog meniskusa u desnom kolenu i ono se još ispituje.

Porzingis se povredio tokom prve utakmice prve runde plej-ofa Zapada sa Los Anđeles Klipersima, ali je propustio tek četvrtu.

Tada se mislilo da je reč o umoru i da je to razlog za probleme s kolenima, ali se ispostavilo da je situacija teža kako se košarkaš nije oporavljao.

Tokom prve tri utakmice prosečno je beležio 23,7 poena uz 8,7 skokova i sve to za 31 i po minut po meču.

Iz igre je šutirao 52,5 posto, a iza linije za tri poena je bio "snajperski" precizan sa 52,9 procenata pogođenih šuteva.

Sada je izvesno da će čitav teret igre Dalasa spasti na leđa Luke Dončića koji je i tokom većeg dela sezone bio dominantna sila u Dalasu.

Gotovo je sigurno da će i veću minutažu na unutrašnjim pozicijama dobiti naš centar Boban Marjanović koji se protiv Klipersa dobro pokazao za onaj ograničeni fond minuta koje je dobijao.

Tim iz Kalifornije i tim iz Teksasa čekaju peti meč, posle kraćeg prekida plej-ofa zbog bojkota igrača, nakon upucavanja Džejkoba Blejka u Viskonsinu.

U jednom momentu su košarkaši tražili i otkazivanje sezone, ali je reč čelnika NBA ipak bila teža i plej-of koji nije otkazala ni pandemija korona virusa neće ni spomenuti slučaj iz Viskonsina.

Video: Jokić zasuo koš Jute: Sjajno veče srpskog košarkaša u pobedi protiv Džezera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srba

    29. avgust 2020 | 14:05

    Stavite bobija pola sata i eto vaM 25 poena i vise! Jednostavno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA