≫ 

Čudesni Marej ubacio 50, i uz pomoć Jokića odveo Denver u majstoricu protiv Jute

Još jedna neverovatna partija beka Nagetsa

  • 1
Denver Nagets vs Juta Džez Foto:Ap/Tanjug

Košarkaši Denvera pobedili su Jutu sa 119:107 i izborili 7. odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale zapadne konferencije.

Rezutat u seriji je 3:3 i ko pobedi sledeći meč koji je na programu 1. septembra u utorak ide dalje.

Denver je predvodio maestralni Džamal Marej sa 50 poena 5 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Nikola Jokić sa 22 poena 4 skoka i 9 dodavanja, kao i Džerami Grant sa 18 koševa.

Kod Jute je prva violina bio Donovan Mičel sa 44 poena 6 skokova i 5 asiistencija, Majk Konli je dodao 21 poen , a Rudi Gober 11 poena i 11 skokova.

Posle izjednačene prve četvrtine Denver je u drugoj imao blagu prednost 61:56, da bi tokom treće uspeo da preko Mičela i Jokića dođe i do osetnije prednosti od 9 poena 88:79.

Tu prednost su održavali sve vreme do kraja meča i Juta nijednom nije uspela da ugrozi vođstvo Nagetsa.

Od ostalih mečeva. Los Andejeles Klipersi savladali su u nedelju Dalas Maverikse sa 111:97 i sa 4:2 u pobedama plasirali se u sledeću rundu plej ofa NBA lige.

Luka Dončić je opet pružio sjajnu partiju. Za 42 minuta na parketu postigao je 38 koševa, imao po devet skokova i asistencija, ali po učinku nijedan njegov saigrač nije bio ni blizu.

Boban Marjanović je bio solidan sa osam poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Dalas Meveriks vs LA Klipers Dalas je poražen od Klipersa 118:110, ali je Luka Dončić imao 42 poena uz 7 skokova i 9 asistencija

Najefikasniji u pobednickom sastavu bio je Kavaj Lenard sa 33 poena, 14 skokova i sedam asistencija, Ivica Zubac je bio sjajan sa 15 poena i 11 skokova, a Pol Džordž je imao 15 poena, uz loš šut 6 od 19, devet skokova i sedam asistencija.

Došlo je i do manjeg incidenta, kada je tokom jednog prodora u reketu Dončića u glavu sa leđa rukom udario Markus Moris, ali nije došlo do tuče, zahvaljujući delom i Marjanoviću, koji je zaustavio sa razlogom razljućenog slovenačkog reprezentativca.

Los Andeles Klipersi u drugoj rundi igraće protiv Denver Nagetsa ili Jute Džeza (2:3).

Video: Mičel Donovan gost na finalu Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA