≫ 

Batler i Dragić zatrpali koš Milvokija, Janis šutirao bacanja kao početnik: Majami "srušio" Bakse

Košarkaši Majami Hita pobedili su Milvoki Bakse i iznenadili najbolji defanzivni tim NBA lige na startu druge runde plej-ofa Istoka sa 115:104

  • 1

Majami je predvodio nezaustavljivi Džimi Batler koji je ubacio 40 poena u pobedi svog tima za 36 i po minuta akcije.

Janis Adetokumbo na drugoj strani nije bio na visini zadatka, makar poenterski, iako je odigrao meč na granici tripl-dabla sa 18 poena, deset skokova i devet asistencija.

Odmenio ga je Kris Midlton sa 28 poena, dodao je šest skokova i pet asistencija svojoj statistici, ali to nije bilo dovoljno da se trijumfuje protiv kompaktne ekipe kakva je Hit.

Naročito ne kada pored Batlera ima i raspoloženog Gorana Dragića koji je posigao 27 poena, uhvatio šest lopti i podelio pet asistencija.

Kod Baksa je Bruk Lopez ubacio 24 ppoena, dok je u Majamiju zapažen bio i Bam Adebajo sa 12 poena, ali 17 skokova i šest dodavanja za koš.

Milvoki Baksi su ponovili slično što im se desilo i u seriji protiv Orlanda kada su izgubili prvu utakmicu, ali se onda podigli i dobili u seriji.

Heat Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

Pitanje je hoće li isto moći i protiv Majamija koji je ove sezone u četiri meča, triput pobeđivao Bakse.

Naročito ako jedna čvrsta ekipa poput Majamija nastavi da faulira Adetokumba, a Grk nastavi da promašuje sa linije penala kao što je radio u prvom meču.

Grik Frik je imao tek 4/12 sa linije bacanja, što je prava katastrofa, posebno na ovom nivou i kada nijanse odlučuju. Posle boljeg početka Baksa, Hit je držao priključak sve do sedmog minuta i 26:23 posle polaganja Batlera.

Heat Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

Od tog trenutka Milvoki ulazi u seriju, a Midlton i Kajl Korver poenima vuku Bakse do 37:27, a potom i 40:29 na kraju prve deonice.

Majami ubrzo uspeva da se vrati koševima Kendrika Nana, Adebaja i Andrea Igudale za 46:42 i već do poluvremena je utakmica opet egal.

"Šahovski" meč koš za koš nastavljen je sve do pred kraj trećeg perioda kada je Majami posle 80:80 uspeo malo da se odlepi i četvrtinu završi sa 92:86.

Heat Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

Batler je od 40 poena, samo u četvrtoj deonici ubacio 14, što je u neefikasnoj četvrtini bilo poprilično bitno. Milvoki je za prvih šest minuta ubacio deset poena i akcijom Adetokumba poveo 96:95.

Batler je na četiri minuta pre kraja video da je vreme da preuzme konce u svoje ruke, bacio je prvo flouter, a onda i trojku za +6, da bi Tajler Hirou na minut i po pre kraja pogodio novu trojku za 109:101 i pobedu.

Video: Fenomenalni Marej ubacio 50, i uz pomoć Jokića odveo Denver u majstoricu protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    1. septembar 2020 | 10:04

    Batler i Dragic doktorski iskusno odigrali i izbacice Milvoki..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA