≫ 

Vestbruk gubio lopte i bacao "er bolove": Pol i Galinari vukli Oklahomu do majstorice s Hjustonom

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera izborili su sedmu utakmicu prve runde plej-ofa Zapada pobedom nad Hjuston Roketsima u ponedeljak na utorak 104:100 u Dizni svetu u Orlandu

  • 0

Uz Denver Nagetse i Jutu Džez, Tanderi su učinili ovu serijom najneizvesnijom, jer će ona morati svoj zaključak da dobije u sedmom meču dok neke druge ekipe već igraju druge runde.

Tanderi su nadskakali Hjuston za deset skokova što se u tesnom meču na dva poseda pokazalo bitnim jer je tim iz Teksasa bio bolji u šutu iz igre tokom meča.

Hjustonu je odmoglo što je u timu imao Rasela Vestbruka, jer je ovaj u poslednjem minutu prvo bacio er-bol, a onda izgubio loptu što je direktno koštalo njegov tim poraza.

Na putu ka pobedi Oklahomi je najviše pomogao Kris Pol sa 15 od svojih 28 poena u četvrtoj četvrtini posle čega je poručio da ekipa još nije spremna da ide kući.

Upravo on je na 100:100 neposredno pred kraj pogodio i dva slobodna bacanja, posle čega je Vestbruk izgubio loptu, a Danilo Galinari pogodio još jednom i rešio meč.

Uz Pola, najefikasniji je kod pobednika bio i Galinari sa 25 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Luguenc Dort dodao 13 poena.

Kod poraženih, očekivano najviše poena je imao Džejms Harden - 32, dok je 18 imao Robert Kovington, a 17 Rasel Vestbruk uz sedam izgubljenih lopti. Harden je pored 32 poena imao i osam skokova i sedam asistencija.

Rockets Thunder Basketball Mark J. Terrill

Čitav susret je bio vrlo uzbudljiv jer su se već u prvoj četvrtini ekipe nekoliko puta smenile u vođstvu do 25:24 za Hjuston posle 12 minuta.

Slično je bilo i u drugoj kada je Oklahoma poenima Denisa Šrudera za 31:29 vratila prednost i onda je izgubila opet sedam minuta kasnije kada je Harden ubacio dva vezana koša za 48:46 za Hjuston, 48 sekundi pre kraja poluvremena.

Rockets Thunder Basketball Mark J. Terrill

Posle prva 24 minuta bilo je 51:48 za Roketse, da bi u nastavku stvorili relativno opipljivu prednost za ovako težak meč.

Harden, Robert Kovington i Erik Gordon su pogađali i odveli "Rakete" do +9 posle tri i po minuta nastavka.

Rockets Thunder Basketball Mark J. Terrill

Oklahoma se brzo vraća i pred kraj treće preokreće košem Luguenca Dorta za 77:75.

Četvrtu četvrtinu je obeležio veteran Pol, Tanderi su u tom delu igre imali i +8, Hjuston je već do sredine tog perioda preokrenuo i poveo +6, da bi u tesnoj završnici ipak Oklahoma odnela važnu pobedu za 3-3. Sledeći meč se igra u sredu na četvrtak.

Video: Fenomenalni Marej ubacio 50, i uz pomoć Jokića odveo Denver u majstoricu protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA