≫ 

Ingram pobedio Dončića u trci za košarkaša koji je najviše napredovao

Slovenački košarkaš Luka Dončić ostao je bez priznanja za košarkaša koji je najviše napredovao u ovoj sezoni jer je ta nagrada pripala Brendonu Ingramu

  • 3
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug/AP

Ingram, krilo Nju Orleansa koje su svojevremeno Lejkersi birali sa drugog mesta (2016) se u Los Anđelesu nije najbolje snašao i saživeo sa predviđanjima da će biti novi Kevin Durent.

Iako je procvetao u protekloj sezoni, pobedio je u finalu drugoplasiranog Bama Adebaja i trećeplasiranog Dončića, od kojih je Dončić, ne samo igrač koji je među najnaprednijima ove sezone, već i među MVP kalibrom superstarova.

Ipak, NBA je proglasila Ingrama najboljim u ovoj kategoriji, kome su iz kluba čestitali na prizannju rekavši da su ponosni na Brendona.

- Bilo je stvarno za pamćenje kako je izgarao na terenu i van njega. Ova nagrada priznaje te nebrojene sate koje je proveo u teretani, ali i marljivost i posvećenost koju je uložio u igru svakog dana, mentalno i fizički - kaže Dejvid Grifin, izvršni potpredsednik košarkaških operacija Pelikansa.

Ingram je prosečno imao 23,8 poena, 6,1 skok, 4,2 asistencije i 0,9 ukradenih lopti po meču. To je zaista veliki skok sa 13,9 poena, 2,9 asistencija i 4,7 skokova koliko je prosečno imao u karijeri do sada, ali je u minuloj sezoni u Nju Orleansu već jednom bio bolji od proseka karijere i imao je 18,3 poena po meču.

Popravio se i u šutevima za tri poena, a pre restarta je bio tek jedan od šestorice igrača koji su imali bar po 24 poena, šest skokova, četiri asistencije i ukradenu po meču u NBA.

Ingram je izabran i za Ol-stara prvi put u karijeri sa 22 godine, a tek je treći koji je osvojio neko slično individualno priznanje u istoriji franšize posle Krisa Pola (ruki godine 2006) i Bajrona Skota (trener godine 2008).

Glasanje se odnosilo na utakmice od početka sezone do 11. marta, a glasali su sportski komentatori i novinari. Treba napomenuti i da je Dončić skočio sa 21,2 na 28,8 poena, sa 7,8 na 9,4 skoka i sa šest na 8,8 asistencija po meču i da je uz sve to šut popravio za četiri procenta sa 42 na 46 posto.

Video: Favorit za MVP-ja zakazao u utakmici protiv Majami Hita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    1. septembar 2020 | 13:46

    Amerikanci prosipaju demnokratiju tako što guraju bijela evropljanina u zapećak ( u stranu ) iz jedne male zemlje za koju mnogi nikad nisu ni čuli, Slovenije, tako što postavljaju crnca koji mnogo manje vredi od Dončića kao čoveka koji je najviše napredovao. Amerika je najlicemjernija država kao i njihov priglup narod. Dončić je za ovog raubera igračima.

  • Rema

    1. septembar 2020 | 13:04

    Imaju kompleks teski ovi ameri od evropskih belaca..jadni su

  • Ja licno

    1. septembar 2020 | 12:51

    Ali bas mrze belce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA