≫ 

Jokić dao koš za pobedu Nagetsa i velikim preokretom odveo Denver u polufinale Zapada!

Tim "Grumenja" je nanizao tri pobede

  • 3

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale Zapada pobedom u sedmoj utakmici prve runde NBA plej-ofa nad Jutom Džez 80:78.

Nagetsi su od 3-1 u seriji preokrenuli do 4-3 i tako rešili pitanje koja će ekipa na megdan Los Anđeles Klipersima koji su ranije završili posao sa Dalasom u šest utakmica.

Ekipu Denvera su kroz ovu seriju naizmenično predvodili Nikola Jokić i Džamal Marej i srpski igrač je bio ključan u poslednjem i odlučujućem meču u kom je ubacio 30 poena uz šut iz igre 12/23 i sva četiri pogođena penala.

Juta je forsirala odbranu na Mareju, terala ga da se oslobađa lopte posle tri utakmice u nizu u kojima je Kanađanin sa 142 poena zatrpao koš Džezera.

Ovog puta je Marej postigao 17 uz slabe procente 7/21, dok je jedini dvocifreni u poenterskoj koloni bio još Majkl Porter Džunior sa deset poena.

Jokić je svom skoru dodao i 14 skokova i četiri asistencije tako da je bio glavni šraf pobede u izostanku pravog učinka beka Denvera.

APTOPIX Jazz Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

Srećom po taj tim, ni Juta nije šutirala dobro. Naprotiv. Džezeri su šutirali trojke užasnih 23,5 odsto, a iz igre tek 38 posto, pa i ne čudi što je meč bio tvrd i na vrlo mali broj poena.

Otud je najbolji u dresu ekipe Jute bio Donovan Mičel sa 22 poena, devet skokova, ali i čak devet izgubljenih lopti, dok je Rudi Gober imao 19 poena i 18 skokova, od čega je čak sedam bilo u napadu.

Jazz Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

Meč je rešen na 28 sekundi pre kraja kada je Nikola Jokić nadmudrio Rudija Gobera pri izjednačenom rezultatu.

Majk Konli je sa spoljne pozicije probio i bacio alej-up za francuskog centra i ovaj je lagano rešio napad za 78:78 pored Mejsona Plamlija, posle čega je došao red na Jokića da se revanšira kolegi sa pozicije "petice".

Jazz Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

To je učinio na niskom postu u igri leđima kada je okrenuo na jednu, pa na drugu stranu i onda bacio horog desnom rukom koji je bio neuhvatljiv za Rudija. Mičel je potom preuzeo odgovornost u poslednjem napadu, izgubio je loptu, Marej je povukao kontru koju Denver nije realizovao na obruču, ali nije ostalo vremena da se ishod promeni. Ostalo je dovoljno za šut Konlija, koji je promašio trojku iz naskoka napred za pobedu.

Denver je pre toga od druge četvrtine stvorio veliku, dvocifrenu prednost posle serije koju je pokrenuo Tori Krejg trojkom na startu drugog perioda za 29:21 u korist Nagetsa. Trojkom se priključio i Geri Heris i tada je Denver prvi put prebacio deset razlike.

Juta je u napadu bila loša, Denver obratno, pa je posle slobodnih bacanja Džamala Mareja otišao i na 50:31. Međutim, Džez se vraća pre kraja poluvremena na "dohvatljivih" 14 razlike koševima Donovana Mičela.

U drugom poluvremenu je Džez bio bolji i Denver je tada ispustio prednost potpuno u četvrtoj četvrtini pošto se ona u trećoj postepeno "topila" i posle 36 minuta bila svedena na samo pet poena - 65:60.

Tokom četvrte se ušlo u dramu jer je Džez serijom 6:0 preokrenuo na 66:65 i od tog momenta na osam i po minuta pre kraja kreće velika borba i koš za koš.

Denver je pred kraj imao plus četiri kada je prvo Rojs O'Nil, a onda i Gober pogodio za egal i potpuno dramatičnu završnicu rešenu pola minuta pre kraja košem Jokića.

Ono što je pre samo nedelju dana delovalo neverovatno, Denveru se ipak ostvarilo. Juta je posle biljantne prve utakmice i tesne pobede Nagetsa, naprosto napadački demolirala tim iz Kolorada i činilo se kao da će to posle 3-1 već biti lagana serija za nju.

Probudio se tada Marej sa 42 poena, u sledećem meču dodao 50, što je uz pad u napadu Džeza, Nagetsima donelo na kraju veliku dramu i veliku sreću.

Video: Dva ključna poteza koja su rešila meč u korist Oklahome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸👍💪

    2. septembar 2020 | 07:56

    I plus na sve to spakovao 500 hiljada dolara bonusa u džep.Nemože to svako....

  • Auu

    2. septembar 2020 | 09:20

    Svaka čast, drago mi je što su prošli dalje... Ali realno bezveze je bio ovaj zadnji šut... Mogao je bolje odraditi. Ali hrabre sreća prati...

  • Coach

    2. septembar 2020 | 09:49

    Mogli su ladno da izgube jer je denver promasio cistu kontru i polaganje 5 sekundi pre kraja, imali su srece da je juta promasila sut za 3 poena na kraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA