≫ 

Jokić o pobedi nad Jutom: Promašivali smo otvorene šuteve, forsirali, rekao sam da će biti dobro

Podsetio ga je meč sa Džezom na onaj protiv Portlanda

  • 5
Jokić posle sedme utakmice sa Jutom Foto: Printscreen Youtube

Srpski centar Nikola Jokić kaže da posle drame i sedam utakmica neće imati problema da se pripremi za seriju polufinala Zapada sa Los Anđeles Klipersima.

Jokić je u sedmoj utakmici prve runde plej-ofa Zapada NBA lige ubacio Juti Džez 30 poena, uhvatio je 14 skokova i imao je četiri asistencije.

Time je doprineo pobedi, iako je pre nedelju dana sve delovalo potpuno suprotno kada je Denver u seriji gubio 3-1, a napadački bio užasan.

Tokom sedme utakmice je Denver odigrao dobro prvo poluvreme kada je stvorio veliku prednost koju je Juta u nastavku stigla.

- Da budem iskren, na početku treće četvrtine smo imali otvorene šuteve, ali ih nismo pogađali. Samo smo bili malo stegnuti, ali smo imali otvorene šuteve. Bilo je malo poena u meču, ni oni nisu pogađali. Znali smo da će se oni vratiti, to je sjajan tim. Igrali smo dobro. Promašivali smo otvorene šuteve, a onda forsiraš i to je bilo loše u nekoliko situacija - kaže Nikola na konferenciji posle utakmice.

Jokić je odgovorio i na pitanje o Geriju Herisu koji ga nije iznenadio odbranom, iako je od 11. marta odigrao samo dve utakmice.

Nagetsi su protiv Jute postali tek 12. tim u istoriji NBA koji je preokrenuo od 1-3 u seriji do pobede 4-3, ali se ovog puta desilo u "mehuru" gde nije bilo publike.

- Možda je lakše jer nema prednosti domaćeg terena (bez publike) možda i ne. Pobeđivali smo mi njih tri zaredom, oni nas, nekako je to napred, nazad. Pre serije sam rekao da će biti zanimljivo i sada smo imali istorijsko veče.

Centar Nagetsa je potom otkrio kako se osećao kada je Juta stigla veliku prednost koju je Denver imao (u jednom trenutku 50:31) i da li ga je to podsetilo na Portland, sa kojim su Nagetsi lani odigrali seriju od sedam utakmica, ali izgubili.

- Da budem iskren, bilo je slično jer smo protiv Portlanda imali kod kuće 17 poena prednosti, a izgubili smo utakmicu. Kada je bilo 3-1 igrali smo meč za meč, nismo imali šta da izgubimo, nismo mislili unapred.

Jazz Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

- Igrali smo da ne izgubimo, slobodno i verovali smo saigračima. Džamal je odigrao tri neverovatne večeri. Mejson (Plamli) je doneo energiju, on je bio u utakmici, Geri se vratio, to je nešto što ovu pobedu čini timskom - podsetio je Somborac, koji sada ne razmišlja toliko o tome što je naredna serija već za nekoliko dana.

- Ne moramo da putujemo i brinemo o hotelu što je veliki deo prednosti boravka u "mehuru". Sa te strane neće biti teško - poručio je Jokić.

Video: Jokić nakon što je odveo svoj tim u polufinale Zapada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    2. septembar 2020 | 10:37

    Ponosni smo na tebe Nikola..voli te tvoj Sombor

  • Srb

    2. septembar 2020 | 09:16

    Kad sam ja igrao basket pre 15 god, kad se vrtis oko jedne noge, nisi smeo da skocis na drugu... Vec samo sa obe istovremeno... Zar ovaj poslednji sut nisu bili koraci?

  • Jelena

    2. septembar 2020 | 10:56

    Bravo Nidzo, kralju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA