≫ 

Zvezda iznela ozbiljne optužbe za smrt Odža: Ko je snimao trening, zašto i gde se nalaze dokazi

Posle 26 dana oglasili su se još jednom sa Malog Kalemegdana, a dotakli su se i Partizana i njegovog predsednika

  • 38
Majkl Odzo, zid Foto: Marko Jovanović, Telegraf

Košarkaški klub Crvena zvezda izneo je u javnost nove detalje vezane za smrt Majkla Odža, bivšeg centra crveno-belih koji je preminuo početkom avgusta.

U saopštenju koje je stiglo sa Malog Kalemegdana bilo je i prozivki na račun predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića. za koga crveno-beli tvrde da "prikazuje tuđe finansijske izveštaje, a ne sme da objavi svoj".

Odžo je kolabirao tokom treninga u sali na stadionu Partizana u Humskoj i preminuo od posledica srčanog udara, sedmog avgusta, u trenutku dok se još postepeno oporavljao od posledica korona virusa.

Zvezda je više puta u proteklih 26 dana navela da hoće da istraži sve činjenice vezane za slučaj, a klub je prihvatio da snosi troškove transporta tela svog bivšeg košarkaša u rodnu Nigeriju.

Sada, skoro mesec dana kasnije, iz Zvezde tvrde da znaju kako je Odžov poslednji trening snimao Novica Čičić, trener koji, kako kažu sa Malog Kalemegdana nema licencu za rad sa košarkašem Odžovog profila.

- Trening je organizovao, nadgledao i snimao mobilnim telefonom trener KK Partizan koji je vršio funkciju skauta Novica Čičić sa svojim sinom Nikolom. Ni jedan ni drugi ne poseduju crvenu trenersku licencu potrebnu za ovakve aktivnosti, već samo plavu koja je dovoljna za rad u košarci sa igračima nižeg nivoa.

Majkl Odžo, stadion Partizana Foto: Marko Jovanović

Majkl Odžo je pod njihovim "nadzorom" iako tek oporavljen od težeg oblika Korone (upale oba plućna krila) radio tokom pet dana (03.08 - 07.08) do događaja koji se završio kobno i smrću bivšeg centra Crvene zvezde.

- Osim dvojice trenera bez odgovarajuće licence, od kojih je jedno lice, kako je saopštio nadležnim organima zvanično ponavljamo, trener KK Partizan koji vrši i funckiju skauta (Novica Čičić), na tim treninzima bio je sa nejasnom ulogom prisutan i Miroslav Minja Ilić, koji se nadležnim organima predstavio kao "prijatelj" Majkla Odža. Za košarkašku javnost inače je poznat kao košarkaški menadžer - navode između ostalog u saopštenju iz Zvezde.

Nastavljaju pričom da su u rancu Majkla Odža bila dva telefona u kojima se nalaze dokazi da je Majkl bio vrbovan od strane Partizana, ali i da su nadležni organi od Čičića uzeli medicinsku dokumentaciju na pet strana gde piše da se Odžu dopušta samo fizička aktivnost umerenog intenziteta.

Majkl Odžo Printskrin: Facebook/KK Crvena zvezda Beograd

Iz Zvezde postavljaju i nekoliko pitanja, zbog čega su Novica Čičić i njegov sin vodili trening igrača koji se sveže oporavio od virusa i imao preporuku lekara da može da se bavi eventualno šetnjom.

Pitaju i zašto je snimak Novice Čičića, sa treninga, predstavljen kao snimak sa nadzornih kamera, zašto se ne poklapaju izjave očevidaca u medijima u pogledu vremena kada je do smrti došlo, te da li su uzete izjave još nekolicine afričkih košarkaša koji su trenirali u tom trenutku.

Majkl Odžo Foto: Marko Jovanović

Nakon toga, crveno-beli tvrde da su više puta "ćutali na neargumentovane napade" iz tabora Partizana i od strane Mijailovića.

- KK Crvena zvezda mts je u više navrata kao klub ćutao na razne neargumentovane napade pojedinaca koji su pomislili da je košarka počela da se igra od trenutka kada su oni u nju čudnim spletom okolnosti ušli. To su isti oni koji sa svojim "savetnicima" sada morališu na račun našeg kluba, a u danu kada je tragično nastradao Majkl Odžo, trebali su licem u lice da finaliziraju dogovor, potpišu ugovor sa Majklom Odžom i proglase nekakvu "pobedu"? Zašto taj "sportski radnik bez pedigrea" sada "pere ruke" od svega i u čemu se prepoznao?

Ostoja Mijailović Foto: MNPress

- Taj pojedinac , koji ima svoje ime i zove se Ostoja Mijailović, do skora potpuno nepoznat srpskoj javnosti u svakom pogledu. Zalutao u košarkaški sport, umesto da ćuti i uči, već mesecima od početka pandemije licemerno vodi kampanju protiv KK Crvena zvezda kako bi se dodvorio navijačima kluba koji predstavlja, i pokrio svoje velike neznanje i brojne greške.

KK Crvena zvezda, trening Foto: ATA Images

- Svojim uličarskim manirima, pokušava da uvuče KK Crvena zvezda u nekakvu polemiku kako bi sticao jeftine poene kod pristalica kluba koji trenutno predstavlja, i na ovakav način ga svakodenovno bruka - pišu dalje u saopštenju sa Malog Kalemegdana.

Za Mijailovića kažu da govori o licemerju, a čestita Borcu ulazak u ABA ligu, iako je na glasanju tokom Skupštine bio protiv ulaska Čačana u najjače regionalno takmičenje.

Povodom pitanja sukoba interesa zbog FMP-a i Zvezde u istoj ligi, koje je pokrenuo KK Partizan - Zvezda odgovara da je direktor Partizana Dejan Kijanović ujedno i direktor KK Mladost iz Zemuna.

- Konačno, ovom prilikom obaveštavamo javnost da je obdukcija tela Majkla Odža obavljena, a deo rezultata, bez toksikoloških nalaza koji se i dalje čekaju, poznati su nadležnim organima. U ceo proces od početka je uključena država Nigerija koja je uputila tri note Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, kao i porodica Majkla Odža koja je ovlastila eminentnu advokatsku kancelariju iz Beograda, koje će zastupati njihove interese u daljim postupcima - navode u saopštenju Zvezde.

Kompletno saopštenje možete pročitati na sajtu Crvene zvezde na ovom linku.

Video: Dr Kon odgovorio da li iznenadni srčani udar košarkaša Majkla Odžoa ima veze sa korona virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sojic90

    2. septembar 2020 | 12:50

    Sto volim kad udjem u sportske vesti i citam ovaj crni humor i prepucavanje raznih uprava raznih timova... Ovo je slika i prilika kompletnog sporta i atmosfere u sportu u ovoj nasoj Srbiji... BRUKATE SE SVI REDOM!!!

  • Dusan

    2. septembar 2020 | 12:51

    Citam Coviceve gistro dokaze i cudim se... Covicu, lupetas i siris zlo kao i uvek. Nije tebi zao Odza, nego naknade koju moras da isplatis njegovoj porodici. Pitanje je kako je i zasto Odzo hteo u Partizan a ti ga nisi pustao? Sta se desilo? Prestani da cvilis nego izbroj ljudima pare i tacka.

  • Mare

    2. septembar 2020 | 12:49

    Ako su mu iz tog kluba bili toliki prijatelji zasto mu nidu omogucoli gde ce da trenira a ne uskratili mu sva prava i dozvolili mu da trenira na terenima rivala, pošto nije želeo da sa njima produži saradnju. Koji je to košarkaš Partizana isao da trenira na terenima fmp-a? Kolko ja znam ni jedan !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA