≫ 

Harden "bananom" sprečio šut za pobedu i "skršio" Oklahomu u trileru sedme utakmice

Košarkaši Hjuston Roketsa prošli su u polufinale Zapada pobedom u sedmoj utakmici nad Oklahoma Siti Tanderom 104:102 i sada idu na Los Anđeles Lejkerse koji su bili bolji od Portlanda u pet mečeva

  • 1

Meč je rešen u poslednjim momentima i posle haotične sekvence u kojoj je Džejms Harden udario ključnu blokadu Luu Dortu na šutu za pobedu, 4,8 sekundi pre kraja.

Usledilo je otezanje zbog nekoliko situacija koje su sudije pregledale na usporenim snimcima, i to prvo sa skokom Dorta posle blokade Hardena.

Tada su sudije opravdano pokazale napad za Hjuston jer je Dort gazio aut liniju pri skoku za loptu, ali "Raketama" umalo ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Izgubili su loptu, Harden je na 1,1 sekund pre kraja napravio prekršaj vredan slobodnog bacanja koje je promašio Danilo Galinari.

Oklahomi je pripao i napad pored bacanja, Tanderi su loptu izveli Stivenu Adamsu, on nije mogao da je sačuva i Hjuston je pobedio.

Tokom čitavog meča od početka do kraja nijedna od ekipa nije uspevala da se ozbiljnije odlepi rezultatski, a koliko je bilo tesno najbolje govori činjenica da je trojkom Džefa Grina Hjuston došao do najveće prednosti sredinom treće deonice kada je bilo 75:67.

APTOPIX Thunder Rockets Basketball Foto: Tanjug/AP

Najveća prednost Tandera je bila šest poena, a u poslednju četvrtinu se ušlo sa 85:80 za Roketse, koji su posle polaganja Rasela Vestbruka došli do plus sedam.

Oklahoma se vratila i poenima Denisa Šrudera i Krisa Pola izjednačila na 91:91 posle čega je Pol dao i trojku za vođstvo.

Serijom 8:2 Hjuston je vratio prednost i onda se ušlo u prazan hod promašaja od dva minuta sve dok Luguenc Dort nije ubacio trojku za izjednačenje 99:99.

Thunder Rockets Basketball Foto: Tanjug/AP

Erik Gordon je u tim trenucima odigrao nekoliko dobrih odbrana, Vestbruk je promašio dva zicera, slično je uradio i Kovington pa je Šej Gildžes Aleksander trojkom doneo 102:101 Oklahomi na minut i 42 sekunde pre kraja.

Harden je u sledećem napadu privukao sebi odbranu prodorom, izbacio je loptu spolja za Takera, ovaj je fintirao sa trojke i krenuo ka košu, bacio flouter i pogodio.

Thunder Rockets Basketball Foto: Tanjug/AP

Kovington je nakon toga sa linije bacanja dao jedan od dva koša, ali je i to jedno bilo dovoljno za vredan trijumf.

Lu Dort je bio najefikasniji kod poraženih sa 30 poena, ali je Kris Pol upisao tripl-dabl sa 19 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

Isti broj poena, 19, imao je i Gildžes Aleksander, a ostali su imali manje. Kod pobednika su sa po 21 poenom bili najefikasniji bili Kovington i Gordon. Harden je doprineo sa 17 poena, a Vestbruk sa 20.

Video: Jokić nakon što je odveo svoj tim u polufinale Zapada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA