Lauri predvodio Reptorse, Toronto od "prežaljenog" došao do izjednačenja u seriji sa Bostonom!

Tek se sada vidi koliko je trojka u poslednjim desetinkama iz treće utakmice značila timu iz Kanade

  • 0
Raptors Celtics Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Toronto Reptorsa izjednačili su u seriji polufinala Istoka NBA lige na 2-2, pobedom u četvrtom meču protiv Boston Seltiksa 100:93.

Toronto je veoma važnu prednost stvorio stepbek trojkom Kajla Laurija u četvrtoj četvrtini jer je tom trojkom Toronto uspeo da se odlepi na deset razlike u, do tog trenutka veoma tvrdom meču.

Lauri je trojku za 85:75 pogodio na početku četvrte deonice posle čega Boston nije uspevao nikako da stigne Reptorse.

Najefikasniji je kod pobednika bio Paskal Sijakam sa 23 poena i 11 skokova, pratio ga je Lauri sa 22 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Sa 18 poena i sedam skokova je Serž Ibaka igrao važnu ulogu, dok je sa 17 poena i šest asistencija solidan bio i Fred VanVlit.

U poraženom timu je 24 poena imao Džejson Tejtum koji je uhvatio i deset skokova. Kemba Voker je ubacio 15, a Džejlen Braun 14 poena.

Toronto je nešto bolje ušao u meč, rano poveo slobodnim bacanjima Laurija sa 11:4, ali se Boston ubrzo vratio u igru i zakucavanjem Džejsona Tejtuma stigao do 17:16.

Fred Van Vlit je trojkom opet povećao prednost Toronta koji ju je zadržao sve do kraja prve četvrtine 31:27.

Raptors Celtics Basketball Foto: Tanjug/AP

Serž Ibaka je drugom uzastopnom trojkom uspeo da odmakne svoj tim na osam razlike početkom druge četvrtine, Boston je odgovorio kucanjima Danijela Tajsa i Džejlena Brauna i začas su Seltiksi opet imali priključak 35:33.

Međutim, kao i u prvoj četvrtini, Reptorsi pogađaju trojku kada treba i preko Ibake održavaju svoj plus.

Tako je bilo sve do dva minuta pred kraj poluvremena kada je Semi Odželej pogodio najpre dva slobodna bacanja, a onda i trojku za vođstvo Bostona 49:46.

Raptors Celtics Basketball Foto: Tanjug/AP

Tvrdo poluvreme završeno je pogotkom Van Vlita koji je pogotkom poravnao rezultat na pauzi.

U drugom poluvremenu je Toronto bio malo bolji tokom treće četvrtine, tek toliko da održava 6, 7 razlike da bi prebacio deset spomenutom trojkom Laurija.

Do kraja je imao i +11 na dva i po minuta pre kraja kada je Lauri šutirao slobodna bacanja, a tračak nade ipak je postojao u taboru Seltiksa.

Raptors Celtics Basketball Foto: Tanjug/AP

Posle trojke Džejlena Brauna, Tejtum je na minut pre kraja pogodio na prodoru za 2+1 i 98:93.

Međutim, kada se ukazala sledeća prilika, napravio je faul u napadu na Lauriju, na pola minuta pre kraja Toronto je to iskoristio za još dva poena i osigurao je pobedu.

Treba podsetiti da je Toronto, aktuelni šampion NBA lige bio na pragu prežaljenog tima pre samo nekoliko večeri kada je za 0,5 sekundi Ou Dži Anunobi pogodio trojku za pobedu.

Video: Trojka uz zvuk sirene! Toronto za pola sekunde preživeo nokaut i šokirao Boston

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA