≫ 

Volden objasnio zašto je iz Partizana prešao u Zvezdu, Obradović pričao o Kuzmiću i pojačanjima

Crveno-beli održali "medija dej", javnosti se obratili i Lazić, Simonović i Lojd

  • 15
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde održali su u nedelju, u saradnji sa Evroligom, svoj redovni „Media Day“ u hali „Aleksandar Nikolić“.

Tom prilikom zvanično je predstavljen i novi dres u takmičarskoj sezoni 2020-2021, a za pripadnike medija, kojih ove godine, nažalost nije bilo u hali što je bila praksa u prošlosti, zbog pandemije virusa Covid – 19 održana je i online konferencija.

Prisutni su bili svi igrači, osim Lendrija Noka koji neće nositi crveno-beli dres naredne sezone, a medijima (koji su slali svoja pitanja prethodnih dana putem mejla) obratio se prvo trener Saša Obradović:

- Prijale su nam pripreme na Kopaoniku. Mogu samo da zahvalim svima što su nam obezbedili dobre uslove za rad. Zadovoljan sam motivacijom i posvešćenošću svih igrača, jer je tako i moj posao bio lakši, jer su svi pokazali veliku volju i želju za radom i napretkom. Uradili smo veliki deo posla, međutim, pravi ispiti tek dolaze. Prvo na pripremnim turnirima koji nas čekaju, zatim i tokom sezone. Svi izazovi postajaće sve teži kako vreme bude prolazilo, ali pokazaće nam koliko je rad koji smo sprovodili dosad imao efekta - izjavio je prvi trener crveno-belih koji je odgovorio in a pitanje o mogućim novim akvizicijama u narednom periodu:

- Situacija na tržištu jeste prilično otvorena i svaki evroligaški tim ima velike ambicije, baš kao i mi. Zato svi mi treba da pratimo stanje, mada je jasno da u novonastalim okolnostima nikom nije lako, kako klubovima, tako igračima i trenerima. Trenutak je težak za sve, pa i nas. Ovo je dobar izazov za ekipu, jer ćemo videti ko će ući u tim, ko će izaći iz njega… Pratićemo dešavanja tokom sezone, trudićemo se da budemo dobro obavešteni i reagujemo pravovremeno ako za to bude bilo potrebe.

Jedno od pitanja novinara upućeno prvom treneru crveno-belih odnosilo se na Ognjena Kuzmića koji je u prethodne tri sezone imao nekoliko ozbiljnih povreda. Međutim, Obradović kaže da se već naziru obrisi starog Kuzmića:

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

- Generalno sam očekivao da se vrati jači posle svih problema koje je imao. Pokazao je pozitivnu energiju, trud, vratio se onaj stari Kuzmić i imam velikih očekivanja od njega.

Transfer Korija Voldena kao najboljeg igrača Partizana, koji je stigao među crveno-bele označen je i kao transfer ovog prelaznog roka i celog leta. Prema Korijevim rečima, u Crvenoj zvezdi je dobio šansu da igra košarku na višem nivou:

- Hteo sam da igram na višem nivou, da pokažem svoje talente u Evroligi, imao sam šansu da dođem i iskoristio sam je. pričao sam sa Obradovićem, on želi da ja budem lider - rekao je Volden.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvenu zvezdu već od 8. septembra pripremni turnir Glorija kup u Antaliji, na kojem će pored Zvezde učešće uzeti evroligaši Efes, Fenerbahče i Himki, kao i timovi iz FIBA Lige šampiona Galatasaraj, Tofaš, Karšijaka i Turk Telekom. Prvi meč crveno-beli će odigrati u sredu protiv Turk Telekoma:

- Očekujem da napredujemo dalje, da se iskristališu uloge. Na dobrom smo putu, dolaze nam jaki protivnici i iskoristićemo vreme da podignemo energiju i spremno dočekamo sezonu - rekao je Obradović.

Kapiten Branko Lazić o pripremama za novu sezonu:

- Ako uzmemo u obzir da smo sezonu zavšrili u martu i da od tada praktično nismo imali nijedan ozbiljan trening, ni rad sve do početka priprema, ovo je defintivno jedno od težih okupljanja koje sam imamo dosad. Pripreme kod Saše Obradovića razlikuju se u odnosu na druge, između ostalog, prosto i iz razloga što je ovo novi stručni štab, što se još svi upoznajemo kroz treninge i rad, ali ima i stvari koje se razlikuju u odnosu na prethodne trenere.

Marko Simonović je po treći put obukao crveno-beli dres:

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

- Vratio sam se treći put, a kao što sam rekao i kada sam odlazio prošli put, čestitam svima u klubu što Crvenu zvezdu stalno dižu na viši stepenik. Klub konstantno napreduje. Videćemo kako će sezona ići, mi se pripremamo za jaku i tešku sezonu.

- Kao neko ko je najiskusniji ovde uloga će mi biti da pomognem najmlađima, ali i strancima, da shvate šta je Crvena zvezda i koliki pritisak nosi. Na nama je da se uvek borimo za titule, svi treba da igramo za tim jer imamo isti cilj - rekao je Simonović.

Džordan Lojd stigao je sa epitetom jednog od najboljih strelaca Valensije i Endesa lige, u Crvenoj zvezdi očekuje da nadogradi svoju igru:

- Pričao sam mnogo s Lorenzom Braunom o Crvenoj zvezdi. Mi smo drugari od detinjstva, a o Zvezdi, ekipi i saigračima rekao mi je mnogo toga lepog. Verujem da ću moći da pokažem mnogo više nego u Valensiji, pogotovo u odbrani i distribuciji lopte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    6. septembar 2020 | 19:29

    "Želim da igram na višem nivou.". Sve je rekao!

  • Urke

    6. septembar 2020 | 21:24

    😂😂😂 lider u fmp-u a kod nas bio rezerva Gordiću 😂😂😂

  • Febo

    6. septembar 2020 | 20:14

    Jasno je da svako zeli iz manjeg kluba da ide u veci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA