≫ 

Boston na pobedu od izbacivanja NBA šampiona i finala Istoka

Seltiksi sada vode sa 3:2 u seriji protiv Toronta

  • 0
Boston Seltiks Foto: AP/Tanjug

Košarkaški Boston Seltiksa nalaze se na korak od finala Istočne Konferencije NBA lige, pošto su u petom meču polufinalne serije savladali Toronto rezultatom 111:89 i tako poveli sa 3:2 u seriji!

Vodio je Boston sa 2:0 u seriji, aktuelni šampion se "vratio iz mrtvih" i izjednačio na 2:2, činilo se da su u psihološkoj prednosti, ali u ovom 5. meču su se predali već na poluvremenu (62:35).

Seltiksi su još u prvoj deonici nagovestili da Toronto u ovom meču neće imati šta da traži. Čvrsta odbrana stvorila je prilike za kontre, a Boston je u jednom trenutku imao i +16. Na kraju deonice stajalo je 25:11.

Ono što je možda i rešilo meč jeste činjenica da je Boston ostavio rivala bez prilike za tranziciju, iako je poznato da su Reptorsi možda i najbolji u ligi u tom segmentu. Prednost sa poluvremena je rasla u trećoj četvrtini i na +30, da bi poslednja bila samo odrađivanje posla.

Boston je imao čak šestoricu dvocifrenih igrača, a najraspoloženiji su bili Džejlin Braun sa 27 i Kemba Voker sa 21 ubačenim poenom i sedam asistencija.

Pratili su ih Tatum sa 18 poena i 10 skokova, Tajs sa 15 poena i osam skokova, Vonamejker je takođe ubacio 15, dok je Markus Smart imao 12 poena i sedam skokova.

Fred VanFlet je sa 18 poena bio najefikasniji kod Toronta, dok je Norman Pauel imao dva manje (16). Pasklal Siakam, Kajl Lovri i Met Tomas su dodali po 10, dok je Mark Gasol zabeležio samo pet skokova za 14 minuta.

Ova dva rivala naredni meč igraju u sredu, a podsetimo da Majami u drugom polufinalu vodi protiv Milvokija sa 3:1 u seriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA