Jokić jednom rečenicom zapušio usta Beverliju: Somborac hladnokrvno odgovorio na prozivku

Srpski košarkaš Nikola Jokić kaže da broj slobodnih bacanja jasno pokazuje šta misli o tvrdnji Patrika Beverlija da "se bacaka" kako bi iznudio faul

  • 0
Foto: Printscreen Youtube

Beverli je Jokića u tom smislu uporedio sa Lukom Dončićem, iako su Slovenca propisno "prebili" tokom prve runde Zapada plej-ofa NBA lige.

Na povređeni zglob mu je čak zgazio Markus Moris, ali je Luka ipak bio odličan u seriji koji je Dalas izgubio. Sada Nagetsi igraju protiv Klipersa i posle treće utakmice i 113:107 za Los Anđeles, zaostaju 2:1 u seriji.

Pred ovaj meč Jokić je bio neizvestan zbog povrede, ali je ipak igrao i ubacio 32 poena uz 12 skokova i osam asistencija.

- Mislim da su uradili sve što su mogli da igram. Nisu baš verovali, ali je u poslednja 24 sata bio veliki napredak, uradili su dobar posao - rekao je Jokić posle meča.

Somborac je otkrio i šta je verovatno presudilo meč - serija Klipersa na početku poslednje deonice, kada je Denver pao u odbrani.

- Imali su seriju 9:0 na početku četvrte četvrtine i tu smo izgubili prednost. Mi smo promašili nekoliko otvorenih šuteva, ali smo sve vreme bili nekako tu. Na kraju, bili su na liniji za slobodna bacanja malo više od nas. Kreirali smo otvorene šuteve, nismo ih pogađali, bilo je tu i nekih izgubljenih lopti, njihova agresivna odbrana u četvrtoj četvrtini je za njih bila dobra, ali to moramo da iskoristimo protiv Klipersa - kaže Jokić.

Pol Džordž je ubacio 32 poena za Kliperse, a Beverli koji je prozvao Jokića sedam poena, četiri skoka i tri asistencije. Njegov tim je pogodio 20 od 26 slobodnih bacanja dok je Denver sa penala imao svega osam poena.

- Oni su imali 26 slobodnih bacanja, mi smo imali deset. Ja samo sugerišem sudiji kada jeste faul - odgovorio je Jokić na pitanje o Beverliju.

Na pitanje da li su Nagetsi uvideli da mogu da se bore sa Klipersima iako oni slove za favorite, Jokić kaže da određenih razlika možda ima, ali da njegov tim svakako mora da se bori.

- Oni su talentovani, možda su i favoriti na papiru, možda imaju bolje startere, trenera, šta god, ali mi možemo da se borimo i damo sebi šansu da pobedimo i uradili smo to u poslednje dve utakmice. Večeras nismo dobro završili meč, trud mora da bude tu i imamo šansu da dobijemo - objašnjava Jokić koji je naveo i da za pobedu mora da se poklopi više faktora.

Onaj bitan, iskustvo, je svakako na strani Klipersa, ali su toga svesni u Denveru i gledaće kako da taj nedostatak nadomeste.

Video: Majstorija srpskog centra: Dva strašna pogotka Jokića za 40 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA