≫ 

Bez dogovora Zvezde, Partizana i FMP-a, ABA pod znakom pitanja? Da li je novo "takmičenje" rešenje?

Jedna od ideja jeste da se formira nova firma i da se klubovi izjasne hoće li igrati ili ne

  • 30
Ognjen Jaramaz Foto: Marko Jovanović

Čelnici ABA lige završili su sastanak putem video poziva negde oko 15 časova, a epilog svega je neizvesnost hoće li se regionalno takmičenje uopšte i igrati!

Naime, svi klubovi su dostavili potrebnu dokumentaciju za učešće u predstojećoj sezoni - ali ne i Partizan koji koji je još ranije postavio uslov da Sportski sud u Lozani presudi da li postoji sukob interesa između Crvene zvezde i FMP-a.

Pomenuta dva kluba su bili protiv, ističu da je za taj spor nadležan Trgovinski sud u Zagrebu, dok iz Partizana ističu da od arbitraže u Lozani neće odustati.

"Sport Klub" navodi da je jedna od ideja i to da ABA liga ugasi postojeću, a formira novu firmu koja će voditi takmičenje. To bi onda značilo da bi sezona u ABA i ABA 2 ligi počela na vreme, s tim da bi klubovi dobili rok da se izjasne da li žele da se takmiče ili ne.

Takođe, potvrđeno je da će MZT igrati ABA ligu umesto Primorske koja je "na izdisaju", dok će mesto makedonskog tima u ABA 2 ligi zauzeti banjalučki Borac.

Ipak, najpre da se vidi šta će biti sa takmičenjem...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARKO GROBAR

    11. septembar 2020 | 16:10

    Dokle više da se toleriše jednom čoveku ružne prošlosti koji koči sport i van granica naše zemlje. Njemu je odavno mesto iza brave za sve što je učinio loše našem društvu.

  • Zekara

    11. septembar 2020 | 18:17

    Pa oni prete istupanjem u fudbalu, kosarci, vaterpolu, rukometu, boćanju😂😂😂😂, pa istupite vise, pa skroz ste nebitni, ubise vas izmasakrirase vas kompleksi😂😂😂😂

  • Pravedni partizanovac

    11. septembar 2020 | 17:01

    Ovaj Covic ce da ugasi kosarku izgleda! Pa dokle covece bahatost ta? Jednostavno ne mozes sa 2 kluba u istom takmicenju da igras! Sta tu nije jasno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA