≫ 

Monstruozna partija Jokića za istoriju i novo čudo Denvera: Srbin čeka Lebrona u finalu!

Fenomenalna partija Jokića i Džamala Mareja, koji su odveli Nagetse u finale Zapada NBA lige

  • 21

Video: Najluđa odbrana Jokića pred kraj utakmice i prolazak u finale Zapada

Denver Nagetsi i Nikola Jokić su u finalu Zapada NBA lige! Denver je pobedio favorizovane Kliperse u odlučujućoj sedmoj utakmici sa 104:89, a Srbin je imao novu neverovatnu partiju i novi tripl-dabl. Meč je završio sa 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, dodao je i 3 blokade i 2 ukradene lopte, a postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige koji je upisao tripl-dabl već posle tri četvrtine 7. meča plej-ofa.

Najefikasniji u redovima Denvera bio je Džamal Marej, koji je meč završio sa 40 poena, a poseban doprinos dao je u 2. četvrtini kada je sam držao ekipu u životu i postigao 20 poena u toj deonici.

Biće ovo Denveru prvo finale od 2008. godine, i ponovo će se, kao i tada, sastati protiv Los Anđeles Lejkersa, a ta serija na programu je već u noći između petka i subote od 3 ujutru.

Prva četvrtina prošla je u "opipavanju" pulsa na obe strane uz blago smenjivanje ekipa u vođstvu. Jokić je od starta udvajan, pa je bilo potrebno neko vreme da se Denver prilagodi na ovakvu odbranu Klipersa.

Jokić je ipak i u tom periodu nanizao 8 poena i bio najefikasniji u svojoj ekipi. Druga četvrtina je donela odlepljivanje Klipersa i dvocifrenu razliku, koja je u jednom trenutku iznosila maksimalnih +12, a samo zahvaljujući Džamalu Mareju nije bila preko 20! Plejmejker Denvera je u drugoj četvrtini postigao 20 poena i faktički sam držao ekipu u životu.

Džamal Marej, Denver Nagets, NBA liga, LA Klipers Džamal Marej je u 2. četvrtini održao ekipu Denvera u životu sa 20 poena; Foto: AP/Tanjug

U poslednja dva minuta prvog poluvremena Klipersi su imali pad u igri, što je Denver iskoristio da se potpuno približi i faktički za dva minuta potpuno istopi prednost i smanji na -2. Jokić je već do kraja prvog poluvremena na ostvario dabl-dabl od 10 poena i 10 skokova, a imao je i pet asistencija.

Treća četvrtina donela je potpunu rapsodiju Denvera na čelu sa Nikolom Jokićem. Nije Srbin šutirao i trošio lopte, ali su mu se one "lepile za ruku" u skokovima, a asistencijama je potpuno razigrao svoje saigrače, posebno u šutu za tri. Pogađali su Grent, Milsap i Heris, koji su odmenili Džamala Mareja u poenterskom smislu u trećoj četvrtini.

Denver Nagets, Nikola Jokić, LA Klipers Nikola Jokić u ulozi plejmejkera; Foto: AP/Tanjug

Zvezde Klipersa na čelu sa Kavaijem Lenardom i Polom Džordžom nisu znale šta ih je snašlo. Kada god bi pokušali da udvoje Jokića, usledila bi hirurški precizna asistencija za nekog od igrača Denvera koji bi kažnjavali otvoreni šut.

Jokić je zbog četvrtog faula izmenjen pred kraj treće četvrtine, a već tada je u svojoj statistici imao tripl-dabl od 12 poena, 19 skokova i 11 asistencija, čime je postao prvi igrač u istoriji NBA lige, koji je ostvario tripl-dabl tokom 3. četvrtine u sedmoj utakmici plej-ofa!

Igra Klipersa se raspala u poslednjoj četvrtini, nisu mogli dugo ništa da pogode iz igre, pa čak ni to što je Jokić odmarao uvodnih nekoliko minuta nije se mnogo osetilo na parketu.

Ekipa Denvera je umešno čuvala prednost tokom poslednje deonice i na kraju obezbedila finale zapadne konferencije u kojoj ih čekaju Los Anđeles Lejkersi i Lebron Džejms, a taj meč je na programu u noći između petka i subote od 3 ujutru.

Pored Jokića i Mareja, u ekipi Denvera istakli su se i Džeremi Grent i Geri Heris sa 14, poena. Kod Klipersa je najafikasniji bio Montrezl Herel sa 20, a potpuno su podbacile prve zvezde tima, Kavai Lenard je postigao 14, a Pol Džordž 10 poena. Dvocifreni su bili još samo Džamajkl Grin i Patrik Beverli sa po 11 poena.

Nagetsi su ovom pobedom ušli u istoriju NBA lige kao prvi tim koji je uspeo dva puta zaredom da prođe plej-of seriju, nakon što je gubio sa 3:1. Tako je bilo u četvrtfinalu protiv Jute i sada protiv Los Anđeles Klipersa.

Video: Ovako je Jokić urnisao Kliperse za veleobrt u seriji: Pogledajte najbolje poteze srpskog centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    16. septembar 2020 | 07:33

    Ne znam kakav bi svet bio bez Srba,mogu da nas mrze mogu da nas vole ali respekt je obavezan.

  • TRX

    16. septembar 2020 | 07:57

    Da ne bi Mareja, teško bi ovo išlo, Jokara je pametno odigrao utakmicu proigravao ekipu

  • Чичарито

    16. septembar 2020 | 07:16

    Браво, свака част, било би лепо да почисте оба тима из Лос Анђелеса👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA