≫ 

Beogradska basket klinika ove godine ide u onlajn izdanju: Predavači Milojević, Obradović, Jovanović

Udruženje košarkaških trenera Srbije nastavlja sa svojom tradicijom i ove godine nas očekuje 19. izdanje jednog od najprestižnijih trenerskih seminara

  • 0
Sten Van Gandi

Foto: MN Press

Sten Van Gandi

Kosarkaska klinika UKTS 2019. godine u hali sportova Ranko Zeravica. Predaval Sten Van Gandi NBA trener Foto: MN Press

Pandemija virusa korona nije jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere pod nazivom Beogradska košarkaška Klinika. Devetnaesto izdanje jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenereskih seminara u svetu, koje od 2001. godine sa velikim uspehom organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije, ove godine imaće samo izmenjenu formu, ali podjednako velik značaj kada je edukacija struke u pitanju.

- Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu.

Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlučili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima - objašnjava generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević i dodaje:

- Obezbedili smo pet vrhunskih predavača: Sašu Obradovića, Dejana Milojevića, Vladimira Jovanovića, Aleksandra Glišića i Marka Ćosića, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mlađih kategorija Trenerski dani "Borivoje Cenić" - rekao je Vasiljević.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu "Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu", dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu "Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol.

Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je "Tehničko-taktičkom razvoju igrača", dok je sručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu "Usavršavanje osnova grupne taktike napadau radu sa mlađim kategorijama". Nekadašnji kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je "Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša".

Udruženje košarkaških trenera Srbije nije zapostavilo ni izdavaštvo i za sve članove je spremilo veliki poklon. Reč je o knjizi pod nazivom "Vežbe elemenata tehnike u košarci" koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA