≫ 

Goran Dragić "ubio" Boston: Neverovatni Slovenac doneo Majamiju 2:0 u finalu Istoka

Postigao je 25 poena u drugom meču finala istočne konferencije i bio najzaslužniji za trijumf

  • 2
Goran Dragić, Majami Hit Foto: AP/Tanjug

Majami Hit je poveo sa 2:0 u seriji finala istočne konferencije NBA lige, pošto je u drugom meču savladao Boston sa 106:101, a najzaslužniji za trijumf bio je slovenački reprezentativac srpskih korena Goran Dragić.

On je nastavio sa fenomenalnim partijama u plej-ofu, a u ovom meču je bio najefikasniji sa 25 poena i najzaslužniji za trijumf, jer je pogodio nekoliko neverovatnih šuteva u finišu meča kada je prelomio meč neverovatnom trojkom za vođstvo, i kasnije još jedan šut sa poludistance za osiguranje vođstva.

Boston je vodio tokom većeg dela meča, u jednom momentu je tokom druge četvrtine imao i maksimalnih 17 poena prednosti, ali je Majami uspeo krajem treće deonice da izjednači, potom i povede. Tokom četvrte četvrtine se lomio rezultat, Boston je imao vođstvo tri minuta pre kraja, a onda je Dragić preuzeo stvari u svoje ruke.

Ključna je bila trojka na isteku napada, minut i 43 sekunde pre kraja, kada je iz veoma teške pozicije pogodio trojku preko ruke.

Boston se nije predavao, pokušao je da se vrati u život, ali je Dragić još jednom bio precizan u napadu. Ipak, imao je Boston šut za produžetak, ali je Kemba Voker promašio trojku 15 sekundi pre kraja, pa je Majami poveo sa 2:0 u seriji.

Dragić je uz 25 poena imao i 3 skoka i 5 asistencija, a pratili su ga Bam Adebajo sa 21 poenom i 10 skokova, Dankan Robinson sa 18 poena i Džimi Batler sa 14. U redovima Bostona najbolji je bio Kemba Voker sa 23 poena, a po 21 su postigli  Džejson Tejtum i Džejlen Braun.

Video: Ovako je Jokić urnisao Kliperse za veleobrt u seriji: Pogledajte najbolje poteze srpskog centra

Posle velikih preokreta i sjajnih trijumfa nad Portlandom i Klipersima, Denver i Nikola Jokić (večeras 03.00) ulaze u finalnu seriju Zapada, gde ih čekaju Lejkersi sa Lebronom Džejmsom. Tim iz Los Anđelesa je favorit u prvom meču s kvotom 1,35, dok je dvojka na Denver 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za LA Lejkers - Denver.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivo

    18. septembar 2020 | 08:16

    Kakvu bi petorku sastavili sa njim i dončićem da igraju ta Srbiju, to bi bilo jezivo dobro

  • Ako ....

    18. septembar 2020 | 08:22

    Je ovaj Slovenac, eeee'...onda sam ja Marsovac...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA