≫ 

Utučeni Jokić o trojci uz zvuk preko njega i grešci odbrane Denvera koja je bila ključna za poraz

Očekivali su da lopta ide na Lebrona Džejmsa i to je sve iznenadilo, pa je došlo do loše komunikacije

  • 10
Nikola Jokić Printskrin: Youtube/House of Highlights

Nikola Jokić je odigrao novi neverovatnu partiju, ovoga puta u finalu zapada protiv Lejkersa u 2. meču serije, ali ni njegova serija od 11:0 na tri minuta do kraja u poslednjoj deonici nisu doneli trijumf Nagetsima.

Trojkom uz zvuk sirene Entoni Dejvis je baš preko Nikole Jokića raspršio san Nagetsa o velikom preokretu.

Jokić posle meča nije bio preterano raspoložen za priču. Novinare je interesovalo kakvo je raspoloženje u svlačionici posle poraza na ovako težak način, ali je on rekao da se to i ranije dešavalo i da njegov tim mora da se bori, ako želi da bude u igri.

- Dešavalo se i pre, u seriji protiv Klipersa u 3. utakmici. Imali smo pobedu u rukama, izgubili smo. Borili smo se, izgubili, ali mislim da smo igrali dobro. Većim tokom meča smo jurili prednost, vratili smo se ponovo, moramo da dignemo glave i spremimo se za naredni meč.

Najavio je još veću borbu protiv Lebrona i Dejvisa u narednim mečevima.

Nikola Jokić, Denver Nagets, LA Lejkers Nikola Jokić u duelu sa Lebronom Džejmsom i Antonijem Dejvisom; Foto: AP/Tanjug

- Oni imaju dva veoma dobra igrača, Lebrona koji je jedan od najboljih igrača u ligi i Entonija Dejvisa, koji je verovatno najbolji strelac lige, nije lako pronaći rešenje protiv njih. Učinili smo da im bude teže i da se ne osećaju komforno, ali oni su veoma talentovani i nalaze rešenje. Moramo da učinimo sve u narednim mečevima da im što više otežamo.

Upitan je da li je na ovom meču uzvratio Dvajtu Hauardu, koji sada, za razliku od prvog duela, nije uspeo da ga sačuva.

- To je košarka. On je jak i veliki momak, ima svoju ulogu u timu. Ali nije samo stvar u vezi njega i mene, već Nagetsi protiv Lejkersa. Ne razmišljam o tome ko me čuva, poušavam da ih pobedim i da dobijem meč Ponavljam, nije pitanje ja protiv nekog od njih, već Nagetsi protiv Lejkersa.

Opisao je i nesporazum u odbrani za poslednji napad, kada je Lejkersima ostalo 2 sekunde da upute šut, koji je na kraju ispaljen upravo preko Jokića, koji nije ni trebalo da čuva Dejvisa, pošto je čuvao izvođenje auta ispod koša.

Nikola Jokić, Entoni Dejvis Foto: AP/Tanjug

- Mislili smo da će to biti Lebron. Došlo je do nekog nesporazuma u komunikaciji, mislim iskreno da sam ga dobro pokrio, bio sam gore, ali video sam kada je uputio šut da je dobro šutnuo, kao da sam osetio da će ući. Veliki igrači prave velike šuteve.

Nikola Jokić Reakcija Nikole Jokića dok je lopta letela ka košu; Foto: AP/Tanjug

Na kraju je imao još jednu poruku u kojoj je najavio borbu do kraja.

- Mi nismo favoriti. Moramo da se borimo ako želimo da imamo bilo kakvu šansu, možda će nas pobediti sa 30 razlike, ali moramo da se borimo - zaključio je Nikola Jokić.

Podsetimo, treći meč finalne serije Zapada igra se u noći između utorka i srede od 03.00.

Pogledajte i trojku Dejvisa preko Jokića za pobedu Lejkersa.

Video: Trojka uz zvuk sirene preko ruke sjajnog Jokića za neverovatnu pobedu Lejkersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фебо

    21. septembar 2020 | 11:59

    Главу горе Никола,није срамота изгубити од оваквог противника(верујем и будућег шампиона) у финалу.борили сте се добро,пресудиле су мале грешке,али показали сте да можете равноправно да се носите са њима

  • Miki

    21. septembar 2020 | 11:57

    Ovaj kos je realno Plamlijev... pogubljen sav, odustaje od Dejvisa i pokazuje Grantu da ga preuzme... "Obrva" sam na trojci i tjt... Malo inteligentnije kosarke i mogu da smanje na 2-1 sledecu

  • Hello

    21. septembar 2020 | 13:30

    Dosta bre vise I koga to jos interesuje Ima valjda vaznijih stvari o cemu da se pise. DOSTA VISE !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA