≫ 

Jokića pitali za provokacije Hauarda, a on je oduvao Amere u svom stilu: Samo igram košarku

Srpski centar se ne obazire na to šta rade protivnici da ga ometu u igri

  • 0

Video: Treš tok Jokića i Hauarda: Centar Lejkersa mu pričao Džokeru, Betmen dolazi po tebe

Nikola Jokić bio je miran i zadovoljan posle pobede Denvera nad Lejkersima 114:106 u trećem meču finala plej ofa zapadne konferencije NBA lige. On je pričao o utakmici, ali i o "kampanji" Dvajta Hauarda da ga izbaci iz koncentracije.

Jokić jhe ubacio 22 poena za tri četvrtine, a u četvrtoj nije bio košgeterski raspoložen, ali je dao doprinos u odbrani i skokovima.

- Iskreno, oni samo rade svoj posao. A ja svoj. Nekada oni pobede, nekada ja. To je igra. Ne gledam na to kao na međusobne, pojedinačne duele. Ja samo igram košarku kako košarka treba da se igra. Ako su oni agresivni, probam da napadnem, a ako se odmaknu...

- Razumete me? Ako vam sve ovo ima nekog smisla - rekao je centar Denvera.

- Prošle godine smo igrali četiri produžetka sa Portlandom i izgubili, a onda smo ih dobili u sledećem meču. Tako je bilo i sa Klipersima. Prosto nismo hteli da odustanemo. To je naš mentalitet. Mogu oni da nas dobiju i sa 20, 30 poena razlike ili... heh, poslednjim šutom na utakmici, ali mi ne smemo da odustanemo. Trud uvek mora da postoji - jasan je Jokić.

Pobeda u trećem meču daje ovoj seriji zanimljiv zaplet.

-Znali smo da neće biti lako. Mi smo u poslednjoj četvrtini maltene prestali da igramo. Promašivali smo neke šuteve, a čak i kad smo pogađali, oni su igrali tu zonu, mada je na kraju Džamal Marej pogodio neke baš važne šuteve i zato smo i pobedili", počeo je naš as analizu ovog meča.

Upitan da li je s namerom ušao onako agresivno u treću utakmicu, koju je "otvorio" sa 11 poena u uvodnoj četvrtini, ogovorio je u svom stilu:

- Ne. Mislim... Ja sam samo... Štagod. Ako treba da postižem poene, postizaću, a ako ne... mislim, desilo se tako. Nikada ne ulazim u meč misleći 'uradiću to, to i to'. Uradim ono što mi sama utakmica pruži. Lakše je tako - istakao je Jokić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA