≫ 

Denver igra protiv Lejkersa i sudija: Jokića "ubili" faulovi, Nagitsi opet jure senzaciju posle 1-3!

U poslednjoj deonici je viđeno nekoliko kontroverznih momenata kad god bi se Denver približio Lejkersima - čak su se i američki komentatori čudili pojedinim odlukama arbitara!

  • 8

Košarkaši Denvera i Lejkersa odigrali su još jedan napet i zanimljiv meč finala Zapada NBA lige, ali su ovaj put i sudije uplele prste - na kraju je bilo 114:108 za tim iz Los Anđelesa, koji je poveo sa 3-1 u seriji.

Internet je pre ove utakmice bio "krcat" šalama i popularnim mimovima sa pitanjem da li je za Lejkerse bolje da Denver izjednači na 2-2 ili da povedu sa 3-1, s obzirom na to da su Nagitsi gubeći sa 3-1 već pobedili Jutu i Kliperse.

Sada će Denver tražiti čudo u sličnoj situaciji, s time da će biti daleko teže nego protiv Džezera i gradskih rivala Lejkersa, naročito jer su i arbitri u 4. deonici imali dosta diskutabilnih odluka kad god bi se Denver približio.

Dugo je u prvom poluvremenu Marej nosio igru Denvera, držao je razliku na granici dvocifrene, što je bilo prilično teško s obzirom na paljbu Entonija Dejvisa, koji je pogodio svojih prvih 7 šuteva iz igre, uz solidnu podršku Lebrona Džejmsa.

Jokićev prvi ozbiljniji trzaj viđen je u 2. periodu kada je vezao dve trojke uz jednu "vožnju" Dvajta Hauarda, što je imalo uticaj da se prvo poluvreme završi sa skromnih pet poena prednosti za Lejkerse (60:50).

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug/AP

U nastavku, usledila je žestoka borba za trijumf, ali je Jokić na diskutabilan način već na startu 4. deonice dobio peti faul, što je "saseklo" Denver.

Nagitsi su se suočili sa još jednim kontroverznim faulom nad Dejvisom, a na kraju je i Lebron imao slobodu da faulira Mareja bez ikakvih posledica pri prodoru, pa su Lejkersi uspeli da u ključnim momentima izbegnu dramu i potpuni egal.

Dejvis je meč izneo sa 34 poena, Lebron je imao 26 uz devt skokova i osam asistencija, Jokić je ostao na 16 poena, 7 skokova i četiri asistencije. Marej je dominirao u Denveru sa 32 poena i osam asistencija, ali nije dobio priliku da to trijumfalno kruniše.

Ostaje mu da proba da to učini u narednoj utakmici, u nedelju u 3.00 po našem vremenu. Na Istoku Majami vodi protiv Bostona sa 3-1.

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug/AP

Prva četvrtina - Jokić neprimetan, Dejvis dominirao za startno vođstvo Lejkersa

Početak meča je već delovao kao revolveraški obračun Mareja i Entonija Dejvisa, koji je doneo Lejkersima vođstvo od 10:9 uz 5-5 iz igre.

U jednom momentu, čak je dobio udarac u oko vodeći loptu, ali je i sa tim problemom uspeo da poentira preko ruke.

Gari Heris je zatim odgovorio trojkom, Lebron je iskoristio dva bacanja, a jedno efektno prikucavanje Dvajta Hauarda je Majk Maloun "presekao" tajm-autom, kako bi na vreme primirio nalet Lejkersa na 16:12.

Nije bilo nikakve kreacije praktično za Jokića, daleko je bio i od koša, što je iskoristio i Hauard, iz ofanzivnog skoka je poentirao, Lebron se nadovezao sa krila za 20:14.

Mareju je nedostajala podrška na parketu, dobio je na kratko u Grantu kroz šut za tri poena, u odbrani Denver nekoliko puta nije imao ni sreće, bio je na ivici ukradene lopte, a Hauard je opet iz skoka i odbojke poentirao (29:23).

Grant se razigrao i iskoristio promašaj Koldvel Poupa, koji je u narednom napadu ipak pogodio trojku - na to se nadovezao i Plamli, a Jokić se preselio na klupu, sa učinkom od dva poena i dve asistencije u prvoj deonici.

Udaljen je Dejvis od koša i igrala se dobra odbrana nad njim, a s obzirom na učinak Jokića, razlika je delovala podnošljivo sa 37:30 na kraju prve deonice - Dejvis je tu bio na 14 poena, Džejms na 10.

Druga četvrtina - Najavljeno buđenje Jokića, Marej se poigrao sa Lebronom i smanjio na 5 razlike

Denver je vezao dva promašaja na startu 2. deonice, a Lebron je već počeo da vrši pritisak na sudije, tražeći faul na blokadi Plamlija. Nije mu uspelo da izmanipuliše, a onda je Moris sprečio odlazak Lejkersa na dvocifrenu razliku.

Karuzo je ipak potom to učinio iskoristivši svojih pet minuta, a Plamli je u narednom napadu poklonio loptu Kuzmi. Počelo je da se igra polako i grublje u reketu, žestoka je bila svaka borba za skok, a Jokić se vratio na 42:32, posle prilično dugog boravka na klupi.

Jeftino je Denver primio sledeći koš za 44:32, i Jokić se tu uspavao pri polaganju Kuzme na pas Džejmsa, pa je Meloun bio primoran da uzme tajm-aut.

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Dejvis je bio noćna mora Denvera u 1. deonici, tek pred kraj 2. je počeo da promašuje Foto: Tanjug/AP

Ono što se dugo čekalo, viđeno je tek na osam minuta do kraja druge deonice, Jokić je bio sam na trojci i nije promašio za 44:37!

Vezale su se još dve trojke, Kuzme za Lejkersa i Portera Džuniora za Denver, tim iz Los Anđelesa je onda uzeo novi tajm-aut (47:40).

Kuzma se na parket vratio ekspresnom trojkom, Jokić je potom napravio faul u napadu u borbi za skok, ali se iskupio novom trojkom.

U međuvremenu, Dejvis je iz okreta sa distance nastavio besprekornu šutersku partiju, 7-7 je imao iz igre do svog 16. poena.

Naivno je onda i Plamli poklonio tri bacanja Dejvisu, Džerami Grant je uzvratio zakucavanjem iz kontre - bunio se jer je to učinio pod faulom, ali su ga sudije ignorisale.

Džamal Marej je potom spektakularno pogodio za 57:51, i to preko Lebrona u prodoru, opet se osetila velika energija u igri Denvera, a Marej je potom naterao Grina na faul i sa linije penala smanjio razliku na četiri poena, dva minuta pre kraja poluvremena.

Počeo je i Dejvis da niže promašaje, tri puta mu je lopta izašla iz obruča, a Jokić je potom skratio šut pri inteligentnom driblingu i skoku, pa je propala prilika da se dodatno približe Nagitsi.

To je kaznio Dvajt Hauard, prikucao je pod faulom i pogodio dodatno bacanje. Jokić je potom nadigrao Hauarda u direktnom duelu i lagano poentirao, pa se na poluvreme otišlo sa 60:55. Dejvis je na poluvremenu imao 19 poena, Džejms 14, na drugoj strani je Marej bio lider sa 16, Jokić je ostao na nešto skromnijih 10 poena uz tri skoka i dve asistencije.

Treća četvtrtina - Jokić konačno pokrenuo ekipu, Majkl Porter Džunior trojkama vratio dramu!

Milsep je napravio problem ekipi 4. faulom već na startu 3. deonice, zbog čega je morao na klupu. Pobunio se Meloun, bila je pomalo diskutabilna odluka, ali je Koldvel Poup sve začinio teatralnim padom posle duela.

Grent je potom pogodio trojku i smanjio na 60:58, ali je i Dejvis potom ubacio svoju prvu trojku na utakmici. I Grin je pogodio trojku, pa je Jokić reagovao iz rolinga (66:60). Iako se opet odlepio tim Lejkersa na dvocifrenu razliku kada je Jokić poslao Hauarda na liniju penala, nije se dao Denver.

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Ovaj put je Hauard prikočio sa provokacijama Foto: Tanjug/AP

Trojka Krega prodrmala je ekipu, a raspoloženi Džamal Marej je novim prodorom za 70:65 naterao Lejkerse na novi tajm-aut!

Loš momenat za Denver bila su slobodna bacanja Lebrona, pogodio je prvo i iz promašaja drugog došao do laganog polaganja, ali je potom i Jokić pokazao asistentske veštine.

Uposlio je Krega pod košem, ali nije mogao da zaustavi potom Koldvel Poupa pri zakucavanju. Bio je Somborac opet taj koji prevodi loptu u nekoliko navrata, a Džamal Marej poentira. Zainatio se Marej, jednom je i "prljavo" fauliran uz žestok udarac po prstima, ali su Koldvel Poup i Rondo postali X-faktor Lejkersa, što je bilo dovoljno za novi poziv Melouna na pauzu, pri 82:71.

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Morao je i Lebron dobro da se pomuči za svaki koš Foto: Tanjug/AP

Pred kraj deonice, Jokić je faulirao Ronda koji se zakucao u reklamne panoe, uplašio se Nikola zbog reakcije sudija, ali je ostalo na 3. faulu i odmah je prišao da vidi da li je sve u redu sa Rondom.

Majkl Porter Džunior je potom opet pokrenuo Denver trojkom uz atraktivnu fintu šuta na koju je naseo Kuzma, potom je i Karuzo morao da faulira Granta, sa linije penala, razlika se smanjila na 85:81!

Jokić je usput otišao na klupu za zasluženi odmor, kako bi sa više snage ušao u odlučujući period igre. Zamenio ga je Plamli, a Majkl Porter Džunior je ubacio novu trojku za kraj 3. perioda i 87:84 za Lejkerse!

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug/AP

Četvrta deonica - Konačni obračun u koji su se umešale i sudije!

Držao je Denver podnošljivu razliku i bez Nikole Jokića na parketu u prva tri minuta, ali je onda pri 92:86 bilo vreme da se vrati umesto Plamlija, koji je poslao Dejvisa na liniju penala.

Nije imao sreće Jokić u narednom napadu kada je probao iz ofanzivnog skoka da dođe do poena, ali je to Marej popravio sledeći put iz prodora (93:88).

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug/AP

Nevolja je bila samo što je već u narednoj akciji preko Jokića pogodio i izborio dodatno bacanje, a naš reprezentativca je morao opet na klupu zbog petog faula, inače prilično diskutabilnog - ipak nije se bunio Jokić i rizikovao da prođe još gore.

Džerami Grant se potrudio da se to ne oseti, prikucao je i motivisao ekipu, a onda je sviran i faul nad Dejvisom kome su se čak i američki komentatori čudili, pitajući se šta je bilo ovde za slobodna bacanja - ipak, i ovde je tome doprineo Dejvis padom i hvatanjem za zglob, a u Denveru su rešili da tome ne pridaju značaj i čekaju svoju šansu.

Entoni Dejvis Foto: Tanjug/AP

Tako je Džamal Marej dao još jedan neverovatan koš, ali je pri 100:96 uz otežan hod otišao na klupu. Jokić se vratio i rešio da reskira.

Milsap je igrao u problemu sa faulovima, ali je uspeo da pogodi prvu trojku i prorado je inat među Nagitsima, koji su se na četiri minuta pre kraja održali na 103:99.

Moris je uz Mareja održao razliku na tri poena, ali je u dva navrata Lebron izblokirao Džamala (doduše, malo više po rukama, nego po lopti), što je iskoristio Rondo da nebranjen šut pretvori u +5, potom su Lejkersi meč uspeli da uvedu u željeni tok.

Denver - Lejkersi 108:114 (30:37, 25:23, 29:27, 24:27)

Denver: Milsep 5, Grent 17, Jokić 16 (7sk, 4as, 2uk), Marej 32 (8as), Heris 3; Plamli 3, Porter 13 (8sk), Kreg 7, Moris 12, Dozijer

Lejkers: Dejvis 34 (5sk, 3as, 3uk), Džejms 26 (9sk, 8as), Hauard 12 (11sk), Grin 3, Koldvel-Poup 13, Moris 2, Kuzma 10, Mekgi, Rondo 11 (7as, 5sk), Karuzo 3

Video: Majstorija Mareja kojom je zaludeo Džejmsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma

    25. septembar 2020 | 06:12

    Ovaj lebron jedna obicna beba. Samo place po terenu, ja mislim da goreg i odvratnijeg igraca nikad nije bilo u NBA ligi dok se ovaj glupan baby nije pojavio. IDEMO JOKICU ... losa ti je bila partija veceras!

  • Dr.🇷🇸

    25. septembar 2020 | 07:07

    Samo tako i mogu da zaustave Jokera i njegov Nagets ! 👎

  • Cc

    25. septembar 2020 | 05:47

    Nama izgleda uvek sudija izgovor za poraz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA