• 16

Mijailović: ABA liga može da počne, ali ne dozvoljavamo da je vodi tast Filipa Čovića

Mijailović potvrdio davno poznati stav Partizana

  • 16

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, prokomentarisao je na TV Prva otkazivanje Skupštine ABA lige.

Domagoj Čavlović je saopštio u četvrtak uveče da sastanka neće biti, i to uz komentar "laku noć, ABA ligo".

To je bilo dovoljno da se opet izazove nemir u domaćoj košarci, a tim povodom se oglasio i Mijailović.

- Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom.

Predsednik Partizana je još jednom naveo da se radi o sukobu interesa koji je za Partizan neprihvatljiv. Poručio je da ABA liga "može da počne, ali da ne može da se pravi kompromis tamo gde ga nema".

- Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba Zvezde odnosila se na ne uređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio ispred ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga.

Saša Obradović

Foto: ATA Images

- Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast od moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin."

Mijailović je dodao da Partizan traži da sud u Lozani reši spor.

- Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi.

ABA liga trebalo bi da krene početkom oktobra, a Mijailović je još jednom dodao da ne prihvata "da tast Filipa Čovića bude predsednnik ABA lige.

- To je glavna tačka sporenja. Ovo nije rat Crvene zvezde i Partizana. Poštujem navijače i uspehe koje je Zvezda ima. Poštujem sve što je Zvezda uradila za našu zemlju i naš region. Isto tako tražim da oni poštuju ono što je Partizan učinio. Moramo da se poštujemo, ali kompromis ne smemo da pravimo.

Video: Čović odgovorio Mijailoviću: Da li je umetnost ili ne, procenite sami

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud zbunjen

    Istupite više! A da, ne pitaš se ti, ti radiš šta ti napredni kažu, i ti i Lončar, i ko zna koliko još iz tvoje stručne uprave

  • Бонвиван

    Аууу колико навијача ФМП-а ни једног звездаша. Чик ефемпеовци победите звезду ако смете!!! 🤣😂

  • Bane

    Limar je pobrkao lončiće. Ni Oko sokolovo od milion i nešto evra mu ne može pomoći

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima