≫ 

Lebron razbio Denver i odveo Lejkerse u finale posle 10 godina, Jokića opet mučili faulovi!

Srpski centar ubacio 20 poena, ali je, na primer, igao samo osam minuta u prvom poluvremenu

  • 16

Denverov san o NBA prstenu je završen! I to nakon ubedljivog poraza od Los Anđeles Lejkersa u finalnoj seriji Zapadne Konferencije rezultatom 4:1!

Ovaj poslednji peti meč Lejkersi su dobili lakše nego što se očekivalo (117:107), prošli su u finale NBA lige posle 10 godina, a razloge Denverove loše igre, odnosno igre nedovoljne da se sruše Lebron Džejms i ekipa, trebalo bi tražiti u "mršavoj partiji" srpskog centra Nikole Jokića.

Zbog tri lične greške igrao je samo osam minuta u prvom poluvremenu i za to vreme je zabeležio devet poena. Probudio se Srbin sredinom treće četvrtine kada je Denver stigao od -15 do samo tri poena zaostatka, ali Denver nikako nije uspevao da "prelomi" meč. Čak i kada su došli na 84:84 u poslednjim trenucima treće deonice, Lejkersi su pogodili trojku za kakvu-takvu prednost,

Prednost koja je uvek vagala od tri do deset poena, da bi završni udarac Nagetsima zadao Lebron Džejms koji je vezao sedam poena na dva minuta pre kraja za 115:103.

Lebron Džejms Foto: AP/Tanjug

Džejms je meč završio sa 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je Entoni Dejvis sa 27 poena. Grin i Karuzo su imali po 11 u redovima Lejkersa.

Jokić je meč završio sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je isto toliko ubacio i Grant koji je dodao devet skokova. Marej je imao 19 poena i osam asistencija, Milsap je imao 13, a Moris i Porter su dodali po 10.

Prva četvrtina je prošla u egalu dva tima, s tim da je Jokić daleko bolje otvorio utakmicu nego u četvrtom meču. Postigao je prvih pet poena za Denver, a usput je presekao jedno izuvođenje lopte i odmah asistirao. Zatim je napravio dva nepotrebna faula - prvi kada je sekao kontru pri rezultatu 5:6, potom i na čistom prodoru kada nije bilo šanse da će uspeti da izblokira šut.

To je automatski značilo selidbu na klupu, ali su Plamli i Majkl Porter Džunior držali Denver u igri. Nagetsi su, za razliku od četvrtog meča, uspeli da ukrote i Dvajta Hauarda, ali se nisu nadali iks faktoru Lejkersa - Karuzo je i više nego lagano prolazio kroz reket došavši do 4/4 u šutu iz igre, te je bio najefikasniji sa osam poena na kraju prve deonice  - 33:30.

Početak druge deonice delovao je kao početakl sunovrata za Denver! Jokić je napravio faul u napadu, svoj treći, protiv daleko nižeg Karusa zbog čega se preselio na klupu i nije ulazio do poluvremena koje je završio sa devet poena!

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Sav teret u međuvremenu je pao na Džamala Mareja koji se prilično istrošio u četvrtoj utakmici igrajući 45 minuta. Na sve to se nadovezao nalet Lebrona Džejmsa koji je na veliku pauzu otišao sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija. Lejkersi su imali 61:51, uz napomenu da je Marej bio taj koji je održavao Denver na podnošljivoj razlici.

Razlici koja je na početku treće četvrtine nekoliko puta išla na +15. Jokić se vratio u igru, ali je vezao dva promašaja u 28. minutu. Najpre jedan težak šut, zatim onaj za tri poena. Pritom se povredio i Marej, da bi Hauard u 30. minutu pogodio preko Jokića za 74:59 u korist Jezerdžija.

Ipak, Denver se tri minuta kasnije "vratio u život." Najpre je Jokić promašio šut za tri poena, zatim je Marej zabeležio ofanzivni skok posle kog je Porter pogodio trojku, da bi Srbin asistirao za Granta i na semaforu je stajalo 82:75.

Jokić je potom napravio svoj četvrti faul, a u tim trenucima smo videli i jedan od najlepših poteza na meču - Dejvisovu blokadu nad Porterom koji je krenuo da zakuca.

Marej je u finišu treće četrtine iskoristio greške Lejkersa i Denver je prišao na 82:80, da bi isti igrač pogodio dva slobodna bacanja u samom finišu. Međutim, i Dejvis je bio precizan u šutu za tri poena  - 87:84!

Jokić je u 38. minutu zabeležio svoj 15. poen na meču, ali je i Lebron pogodio uz faul za 92:88. Imali su Lejkersi potom i vođstvo od 95:90, zatim i 96:92, a su iskoristili "crne minute" u odbrani Denvera i posle trojki Džejmsa i Dejvisa ponovo su stekli dvocifrenu prednost  - 102:92.

Bio je poziv za Majkla Melouna da zatraži tajm-aut, a posle njega je četiri poena sa linije bacanja vezao Milsap (102:96). Jokić je zatim napravio peti faul tako što je sprečio lake poene Haurada, a potom je i pogodio uz faul i ponovo vratio neizvesnost (103:99) koja je trajala samo do sledećeg napada i trojke Grina (106:99).

Denver svoj napad nije iskoristio, ali Lejkersi jesu prreko Lebrona koji je na 3.40 zabeležio tripl-dabl učinak od 31 poena, 15 skokova i 10 asistencija (108:99).

Džejms je nastavio da teroriše odbranu Denvera i vezao je sedam poena za svojih 38, ali je u međuvremenu opet doneo dvocifrenu prednost svom timu na dva minuta pre kraja - 115:103. Nagetsi su vezali četiri brza poena i smanjili na 115:107, ali vremena za preokret nije bilo i Lejkersi će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz duela Majami - Boston (3:2).

>>> Neki španski klubovi odigrali su već dva kola, ali Barselona novu sezonu otvara večeras (21.00) protiv Viljareala. Sve, naravno, zanima kako će se snaći novi trener Ronald Kuman s nezadovoljnim Mesijem koji je na silu zadržan na Kamp Nou. Kec je 1,55, a kombinazzija 1&3+ 1,98. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Viljareal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dekica

    27. septembar 2020 | 06:35

    sa uzitkom ogledana tekma ,ali jednostavno KING Lebron je tataaaaaa

  • samo iskeno

    27. septembar 2020 | 06:13

    Jokić zaslužuje da igra u boljoj ekipi. Nema sa kime da igra u Nuggets

  • Hg

    27. septembar 2020 | 05:45

    Dzaba sudije lebrone nikad neces biti najbolji svih vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA