≫ 

Majami je šampion Istoka, Adebajo rekordom karijere zakazao duel sa Lejkersima

Boston vodio na sedam minuta do kraja, a zatim totalno pao pred naletima Adebaja i ekipe

  • 7

Košarkaši Majamija su novi šampioni Istočne Konferencije NBA lige, pošto su u šesom meču savladali Boston rezultatom 125:113 i tako stigli do 4:2 u finalnoj seriji!

Junak trijumfa Vreline bio je Bam Adebajo koji je, zanimljivo, samo nekoliko dana ranije okrivio sebe za onaj poraz u 5. meču. Zabeležio je rekord karijere sa 32 poena, šutirao je 11/15 iz igre i 10/11 sa linije slobodnih bacanja, a dodao je još 14 skokova i pet asistencija.

Adebajo je, doduše, tokom cele serije predstavljao problem za Boston koji je u ovoj šestoj utakmici pokušavao da igra i sa tri centra. Potom igrali i bez ijednog, a prelomni trenutak, čini se, desio se na sedam minuta do kraja meča kada je u igru, kao jedini "teškaš", ušao Tajs.

Boston je u tom trenutku imao prednost od 97:96, a samo tri minuta kasnije Majami je vodio sa 107:102. Adebajo je zakucao preko Tajsa, vezao još neke poene, zatim i asistenciju za Robinsona koji je pogodio trojku.

Kada je Hiro na 3.31 do kraja pogodio "flouter" za 112:102 svima je bilo jasno da će Majami stići do trijumfa koji im je obezbedio plasman u veliko finale i utakmice sa Los Anđeles Lejkersima u seriji koja počinje u sredu.

Majami Hit

Adebajo je bio junak meča Foto: AP/Tanjug

Već smo pomenuli da je Adebajo bio najefikasnji u redovima Majamija, a dodaćemo i to da je Batler meč završio sa 22 poena i osam asistencija, Hiro je imao 19 poena i sedam asistencija, Igudala i Robinson su ubacili po 15, Dragić je imao 13 poena i sedam asistencija.

Braun je u redovima Bostona imao 26 poena i osam skokova, Tejtum je koketirao sa tripl-dablom sa 24 poena, 11 asistencija i sedam skokova, Smart i Kemba Voker su dodali po 20, dok je Hejvord sa 12 jedini još bio dvocifren.

 

 

Video: Braun i Krauder lice u lice: Palo ozbiljno koškanje posred terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    28. septembar 2020 | 08:21

    Ovde nisu mogli da navuku za Boston kao sto se navlacilo za Lejkerse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA