≫ 

"Da nije bilo Dončića, danas ne bih bio živ": Ispovest čoveka koji se spasio iz pakla droge!

Ispovest jednog navijača Dalasa koji je bio na ivici tame

  • 0
Boban Marjanović, Luka Dončić, Dalas Maveriks

Foto: Tanjug/AP

Kolin Kejbl ima 33 godine i živi u Teksasu, gde je rođen i gde se vratio nakon frustriranog pokušaja da napravi karijeru muzičara u Njujorku!

Za razliku od toga, pomenuti mladić je postao zavisnik od benzodiazepina i mesečno je na drogu trošio više od 1.000 dolara, a u ispovesti za "Fansided.com", odnosno u članku koji je napisao, Kejbl ističe da mu je košarkaš Dalasa Luka Dončić prakično spasio život.

Kolinov život je krenuo nizbrdo 2018. godine kada je ostao bez devojke, a njegova muzička karijera nije bila baš toliko uspešna. Te "duševne" bolove pokušavao je da ublaži sedativima, navukao se na drogu, a sve se promenilo kada ga je majka pozvala i rekla da mu je brat umro.

- Droga je uzela mog brata i počeo sam da ih se bojim. Na neki način, ovo je bio njegov najveći i najvažniji čin zaštite - napisao je Kejbl koji je ostao u Dalasu sa porodicom, ali pola godine nije izlazio iz kuće:

- Imao sam 31 godinu i bio sam sam. Trezan, ali poražen. Živ, ali samo u biološkom smislu. Više ništa nije bilo važno i nikad više ništa neće biti važno. A onda je došao Luka Dončić. Jedan od poslednjih razgovora s mojim bratom dogodio se ubrzo nakon što je Dalas potpisao Dončića. Moj brat je bio oduševljen, ja sam bio oduševljen, Dalas je bio oduševljen. Ali niko od nas nije znalo da će to biti poslednja stvar kojoj ćemo se zajedno diviti. Pomoglo mi je, terapeutski je delovalo kako sam pratio Dončića i Dalas iz utakmice u utakmicu.

Dve godine kasnije, situacija sa Kejblom se u potpunosti promenila.

Luka Dončić

Foto: Tanjug/AP

- Počeo sam da popravljam veze koje sam uništio zbog zavisnosti. Bez pomoći slovenačkog tinejdžera, kog verovatno nikada neću ni upoznati, danas ne bih bio živ. Kada je nada postala apstraktna i nedostižna, Luka mi je svake večeri na terenu dokazivao da se vredi boriti.

Kolin je priznao da je odmalena veliki navijač Maveriksa čiju tetovažu ima na sebi.

- Imao sam 12 godina kada je Novicki draftovan, moj brat 15. Kada je Dirk odigrao svoj psolednji meč za Dalasa, ja sam imao 32 godine, moj brat je bio mrtav. Ali, zahvaljujući Dirku, moj brat i ja smo uvek imali o nečemu da razgovaramo - priznaje Kejbl.

>>> Prvo kolo Rolan Garosa donosi nam i mali srpski derbi između Filipa Krajinovića i Nikole Milojevića (duel bi trebalo da počne u 14.20). Krajinović, 28. igrač sveta, veliki je favorit protiv Milojevića koji trenutno zauzima 143. mesto na ATP listi, pa je kvota na keca 1,10, a na dvojku 5,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rolan Garos.

Video: Internet gori zbog manijaka Dončića i ovog snimka trojke za pobedu Dalasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA