Batler bez Dragića i Adebaja nemoćan protiv Lebrona i Dejvisa: "Kralj" i "Obrva" razbili Majami

Lejkersi vode 2-0 u seriji

  • 4
NBA Finals Heat Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Majami Hit sa 124:114 u drugom meču finalne serije NBA lige, a oslabljeni tim sa Floride nije imao kako da parira Entoniju Dejvisu i Lebronu Džejmsu.

Kada se na to dodaju slabi procenti šuta Džimija Batlera, jasno je da su Lejkersi očekivano slavili i povećali prednost u finalu na 2-0.

Tim iz Los Anđelesa ni u jednom trenutku nije dozvoljavao Majamiju neki veći tračak nade da može do pobede, jer kada god bi možda "zamirisalo" na povratak Hita, Lejkersi bi imali odgovor.

Lebron je meč završio sa 33 poena i po devet skokova i asistencija, Dejvis je neverovatnim procentima šuta iz igre stigao do 32 poena (15/20), dok je na drugoj strani Batler upisao 25 poena ali je pogodio samo sedam od 17 pokušaja.

Uz svoj skor, Dejvis je dodao i 14 skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, a Batler osam skokova i 13 asistencija.

Koliko je Hit bio oslabljen neigranjem Gorana Dragića i Bama Adebaja (Dragić povreda stopala, Adebajo povreda ramena) dovoljno govori i to da je u njihovom izostanku drugi najbolji igrač Majamija bio Keli Olinik sa 24 poena i devet skokova.

NBA Finals Heat Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Tajler Hirou je imao 17, Kendrik Nan 13, a Džej Krauder 12, dok su u Lejkersima pomoćno osoblje Dejvisu i Lebronu bili Ražon Rondo sa 16, (10 asistencija), te Koldvel-Poup i Kajl Kuzma sa po 11 poena.

Iako su Dejvis i Džejms dominirali, rano "paljenje" ekipe Lejkersa pokrenuo je Dvajt Hauard koji je poentirao u tri navrata i upisao šest od uvodnih osam poena tima iz LA.

NBA Finals Heat Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Potom se priključio Džejms, a Lejkersi su počeli da pogađaju u seriji i vezali su čak 16 šuteva za dva u nizu koji se protegao od kraja prve do početka treće četvrtine.

U tom međuprostoru Majami je igrao dobar napad, ali i nedovoljno dobru odbranu, koja im je u zonskoj postavci bila do sada zaštitni znak.

NBA Finals Heat Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Tako je tim Lejkersa u prvoj deonici poenima Kuzme došao do +8 za 22:14, ali je Batler držao "glavu" svog tima iznad vode do kraja uvodnih 12 minuta pa je Hit prvi period završio sa zaostatkom od šest poena 29:23.

Drugi je počeo loše po ekipu Erika Spolstre jer su Džejms i Aleks Karuso vezali dve trojke za prvi dvocifreni deficit Majamija - 35:25. Trojkom se priključio i Deni Grin za 13 razlike posle tri minuta druge četvrtine, Majami je odgovorio serijom 7:0.

NBA Finals Heat Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Karuso je tu seriju prekinuo svojom trojkom, Hit je prišao zatim i na minus četiri 47:43, ali tada Lejkersi opet beže i na poluvreme odlaze sa komotnih 68:54.

Treća četvrtina Majamija je bila odlična napadački sa 39 poena, što bi za većinu ekipa bilo pogubno, ali ne i za Lejkerse jer njihov napad nije stao.

Jezeraši su ubacili 35 i pred završnu deonicu i dalje držali dvocifrenu razliku u odnosu na rivala koji je tokom treće kaskao i 18 poena posle slobodnih bacanja Džejmsa za 82:64.

Majami je do isteka 36. minuta prepolovio taj zaostatak na devet slobodnjim bacanjima Hiroua, ali se u završnih 12 minuta ušlo sa 103:93.

Poenterski najslabija četvrta četvrtina više je odgovarala Lejkersima koji su svoju prednost samo održavali i do kraja je sačuvali za rutinsku pobedu pred nastavak serije za dva dana.

Video: Jokić se prošetao pored Hauarda: Solidno izdanje srpskog košarkaša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA