≫ 

Velika čačanska lekcija Partizanu: Borac herojski došao do "skalpa" crno-belih na startu ABA lige!

Bilo bi nepravedno prema Čačanima reći da je došlo do kiksa Partizana - Borac je samo potvrdio da ima klasu za ABA front!

Košarkaši Partizana i Borca odigrali su zanimljiv meč 1. kola ABA lige, u kom je tim iz Čačka, predvođen sjajnim Markom Marinovićem, potvrdio da će biti ozbiljan "igrač" na Jadranu!

Borac je pobedio sa 87:78, pošto je opravdao vođstvo u većem delu utakmice - uglavnom se razlika kretala na 1o poena razlike, nije čačanski tim nijednom ustuknuo, a posebno se istakao Đoković sa tri važne trojke kada je Partizan ozbiljnije pretio da "istopi" razliku.

Kontrolisao je Borac meč i uopšte nije delovalo kao da se radi o timu koji je tek ušao u najjači rang, naprotiv. To se potvrdilo u svim ključnim momentima, Marinović je pravovremeno uzimao tajm-aut svaki put, skok su kontrolisali uglavnom Čačani, osim pojedinih momenata kad je Mozli dominirao.

Na kraju, Đoković je ubacio 12 poena, po 11 su imali Tornton i Čarapić, po 10 Džons i Miletić. U Partizanu, najefikasniji je bio Jaramaz sa 21 poenom, Gordić je imao 13, Mika 10.

Presudili su skokovi - Borac je imao 22 u odbrani naspram 15 Partizanovih, crno-beli su u ofanzivi imali 13 skokova, Borac jedan manje.

Tok meča

Silovito je Borac ušao u meč i poveo sa 6:2, crno-beli su morali dobro da se pomuče da izjednače na 11:11, preokret je doneo tek Kodi Mekintajer. Ipak, uzvratio je i Borac, pa je Tornton sa dva vezana koša vratio prednost Čačanima (13:15).

Borac je potvrdio da se ne šali jer je na kraju i dobio prvu četvrtinu sa 24:17, kada je Smit bio strelac - on je tako došao do pet poena, po šest su ubacili raspoloženi Čarapić i Tornton!

Čačani su odlično počeli i 2. period igre, Miletić je uz skokove i blokade ubacio trojku za dvocifrenu razliku, potom je Pejdž promašio trojku i napravio faul nad Kočovićem za tri slobodna bacanja.

Šćepanović je odmah tražio tajm-aut, a posle pauze, Kočović je ubacio sva tri bacanja za +13. Bio je to uvod u trojkaški obračun, Gordić i Pejdž pogađali su za Partizan, uzvratio je Miletić, a onda je Borac odmakao na +15 u jednom momentu!

Mladi Trifunović je promašio u želji da novom trojkom približi Partizan, nije mu uspelo - Borac je opet vratio veliku razliku i +15 kada je Novaković ubacio novu trojku za 28:43.

KK Partizan - KK Borac Foto: Partizan NIS

Mini serija Partizana od 4:0 posle tajm-auta odmah je alarmirala Marka Marinovića - trener Borca je diktirao meč i nije želeo da izgubi taj ritam, pa je odmah i on tražio tajm-aut.

Iako je Borac odigrao dobro novu odbranu, Mekintajer je uspeo da dođe do novih poena i nastavka serije do 6:0. Imao je do kraja poluvremena Jaramaz još jedan dobar prodor, ali je Borac na pauzu ipak otišao sa solidnom razlikom - 36:49!

Daleko je bolji bio Borac u skoku od crno-belih, Marinović je odlično vodio meč i delovalo je kao da on vodi tim koji bi trebalo da diktira tempo i kontroliše rezultat, energično reagujući na svaki prilazak Partizana.

U nastavku mu nije uspelo da zaustavi nalet Jaramaza, koji je pokrenuo crno-bele da priđu na 53:60. Odmah je "sevnula" i trojka Torntona, a onda je i Angola srušio Džonsa na šutu za tri, pa je opet zbog slične situacije morao Šćepanović da uzme tajm-aut.

KK Partizan - KK Borac Foto: Partizan NIS

Opet je Partizan ušao u "mašinu" Čačana, koji su dominirali u svim segmentima igre, naročito skoku - Džons je potom uz fintu šuta pogodio "dugu dvojku" za 55:68.

Ono što se dešavalo u većem delu meča, desilo se i na startu 4. perioda - Đoković pogađa trojku i vraća Borcu +10 na 61:71!

Partizan je novi nalet imao trojkom Pejdža i prikucavanjem Mozlija, pri 66:71 je Marinović morao da uzme tajm-aut. Posustali su ipak Čačani, kumovao je tome i Mozli - dominaciju u skoku potvrdio je novim ofanzivnim skokom i prikucavanjem, Đoković je potom odgovorio trojkom (68:74) na asistenciju Kočovića.

Nastavio je Borac da drži distancu uz nove koševe Todorovića i Kočovića, Jaramaz je pogodio koš uz faul, bacanje je približilo crno-bele na 71:77, pa je Marinović "presekao" tajm-autom, četiri minuta pre kraja utakmice.

Video: Važna trojka Borca, koja je prelomila meč sa Partizanom

Usledio je prilično dug period bez koša, Jaramaz je to prekinuo trojkom, Miletić vraća malo ozbiljniju razliku na 74:80 samo minut i 30 sekundi pre kraja. Drhtala je ruka Gordiću i Pejdžu na trojci, ali ne i sjajnom Đokoviću, koji je sa distance pogodio za 74:83, samo 62 sekunde pre kraja meča, što je bilo nedostižno za crno-bele.

Partizan - Borac 78:87 (17:24, 19:25, 21:19, 21:19)

Partizan: Mika 10, Miler Mekintajer 4, Pejdž 6, Dangubić, Gordić 13, Jaramaz 21, Angola 6, Veličković 2, Janković 2, Tomas 6, Trifunović, Mozli 8

Borac: Tornton 11, Smit 9, Đoković 12, Miletić 10, Gavrilović, Kočović 7, Nerandžić 9, Novaković 3, Džons 10, Todorović 5, Čarapić 11

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    3. oktobar 2020 | 23:34

    Где баш прво коло на фаворита..ни жреб их није хтео😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. oktobar 2020 | 23:25

    Леп дан данас, 30 степени..а за гробаре, мркла ноћ...и борба за 8 место👌👌👌😘

  • lule

    3. oktobar 2020 | 23:18

    Kad ce saopstenje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA