≫ 

Zvezda pregazila Cibonu u Zagrebu: Stotka crveno-belih na otvaranju nove sezone ABA lige

Beograđani pitanje pobednika rešili već u prvoj četvrtini

  • 55

Crvena zvezda je protutnjala Zagrebom kao kaznena ekspedicija i u 1. kolu nove sezone ABA lige ubedljivo su savladali Cibonu rezultatom 104:66 (33:11, 31:17, 20:15, 20:23).

Crveno-beli su pitanje pobednika praktično rešili posle uvodnih 7. minuta kada su imali +17, da bi do kraja prednost sve više i više rasla. Izgledalo je da će domaćin doživeti katastrofu, ali je Zvezda u poslednjoj deonici donekle "povukla ručnu."

Bio je ovo deveti uzastopni trijumf Zvezde na gostovanju protiv Cibone i sada je međusobni skoro u Regionalnoj ligi, računajući samo mečeve u Zagrebu, 10:9 u korist crveno-belih. Zanimljivo, Cibona je poslednji put savladala Zvezdu još u aprilu 2014. na fajnal-foru u Beogradu.

Crveno-beli su do ubedljivog trijumfa došli zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena, ali i odličnoj odbrani koja je popustila tek u poslednjoj deonici. Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Kori Volden sa 19, Duop Rit sa 17, Džordan Lojd sa 15 i Dejan Davidovac sa 11 poena.

Marko Jagodić Kuridža je imao 10 poena, Simanić je stao na devet, Simonović je imao osam, Lazić i Dobrić po pet, Hol tri i Kuzmić dva. S druge strane, Drežnjak je sa 16 poena bio najefikasniji u redovima Cibone, Nakić je imao 13, a Bundović 12.

Uvodni trenuci utakmice doneli su nešto nervozniju i nepovezanu igru na obe strane! Cibona je prva dala koš, ali su crveno - beli serijom 9:0 stigli do prve osetnije prednosi u 5. minutu.

To je bio nagoveštaj svega onoga što će se u nastavku dešavati s obzirom na to da je Zvezda već u 8. minutu imali prednost od 24:7. Promašili su crveno-beli prvu trojku na meču, zatim su vezali šest i posle 10 minuta na semaforu je stajalo 11:33.

Cibona, Crvena zvezda Foto: aba-liga.com

Davidovac i Dobrić su u prvom minutu druge četvrtine ubacili lake poene, a zatim je i Simonović pogodio trojku za 40:11. Igrao se 15. minut kada je Volden kaznio odbranu Cibone i pogodio 50. poen Zvezde, da bi prednost na poluvremenu bila +36 (64:28). Najviše zahvaljujući poenima Jagodića Kuridže i trojkom Lojda uz zvuk sirene. Upravo je Lojd sa 15 poena bio najefikasniji u prvom poluvremenu, Volden je imao 14, Simonović osam, a Rit sedam.

Crveno-beli su i treću četvrtinu otvorili trojkom Davidovca, ali je potom usledio prazan hod od tri, možda i više, minuta. Isti je prekinuo pomenuti Davidovac još jednom trojkom, da bi Beograđani u poslednja dva minuta ubacili deset poena. Simanić i Dobrić su bili precizni van 6.75, dok je i Volden presekao loptu za polaganje i 84:43 na kraju 30 minuta.

Cibona, Crvena zvezda Foto: aba-liga.com

Uspela je Cibona u jednom trenutku poslednje deonice da spusti ispod 30 razlike, i to najviše zahvaljujući nekim otvorenim šutevima i ubačenim trojkama. Doduše, činjenica je da je Zvezda malo stala što se tiče odbrane, dok su i u napadu počeli da promašuju šuteve za tri poena.

Zvezda će u narednom kolu igrati jedan od derbija ABA lige s obzirom na to da će narednog vikenda u goste Borcu iz Čačka koji je iznenadio Partizan u Beogradu i pobedio ga u 1. kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    5. oktobar 2020 | 19:41

    Vidim grobari već zapenili, razmontiraće ih Zvezda na najsitnije delove... Spominjete titulu prvaka Evrope, svaka čast, skidam kapu, bili ste prvaci... Vidite grobari, u košarci i nije toliko velika razlika kao u fudbalu, i može se desiti da i Zvezda bude prvak Evrope u košarci, ali vi nikada nećete biti prvaci Evrope u fudbalu... Realnost je takva

  • Blok 2

    5. oktobar 2020 | 19:53

    Gazi plavo-crvene zagrepcane I Cibonu I partizan 🇭🇷 j..... pa rasturamo

  • Žika Živac

    5. oktobar 2020 | 21:20

    Ponizismo jedne, a uskoro ćemo druge Hrvate!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA