≫ 

Gledanost NBA finala u SAD na istorijskom minimumu

Rejting gledanosti najvažnijih mečeva najjače lige sveta u opadanju

  • 7
NBA Finals Heat Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Svaka od prve tri utakmice finala plej-ofa NBA lige između Lejkersa i Majamija (odigrane 4, Lejkersi vode 3:1), imala je najnižu glednost u SAD od kada se beleže podaci o praćenju mečeva preko TV ekrana u direktnom prenosu.

Prvi duel gledalo je 7.57 miliona ljudi, drugi još manje, 6.9 miliona, a ta cifra pala je dodatno sa trećom utakmicom - 5.93 miliona gledalaca.

Dosadašnji negativni rekord glednosti "držalo" je finale između San Antonija i Nju Džersija 2003. godine, sa 8.06 miliona, ali je i to prilično veći broj zainteresovanih od aktuelne brojke, koja je najniža u istoriji od kada se prati broj gledalaca nekog sportskog događaja u direktnom prenosu - tačnije od 1988. godine.

Inače, treća utakmica serije je počela 55 minuta pre specijalizovane NFL emisije "Sunday Night Football" i utakmice Filadelfije i San Franciska, koju je pratilo u proseku 15 miliona ljudi, drugi najveći broj te večeri u SAD u subotu.

Bez obzira na rekordno niske brojke gledanosti, prve dve utakmice finala plej-ofa NBA u sredu i petak su bile najlgedanije tog dana od svakog drugog sadržaja. Kada je reč o trećoj utakmici, bila je peta po gledanosti tog dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mj

    8. oktobar 2020 | 11:29

    Nije ni cudo kad su sudije 6i igrac lejkersa! Sve se znalo ko mora da isvoji

  • LA Serbs

    8. oktobar 2020 | 20:03

    Novopečeni navijači Denver-a se nešto bune ... aj' miševi u rupu odakle ste i izašli ... pa pa ... smarate sa sudijama, kao i uvek.

  • h

    8. oktobar 2020 | 13:03

    Sramotno je koliko se namešta da samoprozvani kralj uzme titulu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA