Došao sam u Zvezdu bez ikakvog samopouzdanja: Micić ispričao kako mu je Radonjić "oživeo" karijeru

Srpski plejmejker iz Anadolu Efesa Vasilije Micić kaže da su njegovom velikom usponu poslednjih godina poprilično pomogli Crvena zvezda i trener Dejan Radonjić

  • 0
Vasilije Vasa Micić Foto: Marko Jovanović

Micić je u prethodne tri sezone bio jedan od najboljih evropskih plejmejkera, a posebno u protekle dve sezone u kojima nosi dres Efesa. Pre pet godina, sve je delovalo drugačije, a Vasa je, često nesiguran na terenu, "tražio sebe".

- Svako ima svoj put, a moja priča je lep primer da su mnoge stvari u životu moguće - rekao je Micić u intervjuu za sajt Evrolige.

Dvadeset šestogodišnji plej je prvu profi sezonu imao pre deset godina u Megi, gde je u drugoj sezoni imao prosečno 15,8 poena. Međutim, desila se povreda kolena, ligamenti su pokidani i Micić dugo nije mogao od toga da se oporavi.

- To je bio mentalni šok. Od činjenice da ste svake nedelje u medijima do toga da vas niko više ne zove. Teško je to opisati, kakav je to šok za mladog igrača kad vas svi odmah zaborave - kaže Micić.

Tada se javio i strah, od oporavka, povratka i stanja u kom će dočekati povratak. Straha od toga da se takvo zlo ne desi ponovo. Zato Micić nije mogao potpuno da se oslobodi tog osećaja.

Ipak, otišao je u Bajern posle još dve sezone u Megi, debitovao je u Evroligi sa 20 godina, ali ga je nakon povrede lakta nemački klub pozajmio Zvezdi.

- Zvezda i trener Radonjić su mi mnogo pomogli, otišao sam tamo bez ikakvog samopouzdanja, a on mi je dao šansu iako sam znao da ću igrati i dobro i loše - otvoreno će Micić.

Po odlasku iz tabora crveno-belih otišao je u Tofaš, a onda i u Žalgiris gde će krenuti da igra maestralno i profilisati se posle Fajnal fora Evrolige u Beogradu kao jedan od najubojitijih spoljnih igrača u Evropi.

Video: Koprivica otkriva gde se greši u radu sa mladim sportistima koji ne uspeju da naprave karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA