≫ 

Žalgiris rutinski pobedio osmoricu košarkaša Himkija!

Litvanci lako trijumfovali na zatvaranju 2. kola Evrolige - 84:70

  • 0
Navijači Žalgirisa Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Žalgirisa savladali su u 2. kolu Evrolige desetkovani Himki u gostima rezultatom 84:70.

Domaćin je bio vidno oslabljen na ovom meču pošto su zbog povreda i korona virusa igrali bez Alekseja Šveda, Erika Mekoluma, Janisa Time, Grega Monroa, Stefana Jovića, Džordana Mike i Jevgenija Voronova, pa ne čudi što su olako zabeležili drugi poraz u sezoni sa samo osmoricom na terenu.

Himki je početkom druge četvrtine vodio sa 26:17, ali do kraja poluvremena postigli su samo još šest poena što su gosti iskoristitli i na odmor otišli sa solidnih devet poena viška (41:32).

Igrači ruskog tima nisu mogli da prate žestok tempo gostiju i u trećoj deonici utakmica je prelomljena. Ekipa iz Kaunasa je došla i do plus 21 i bilo je jasno da Himki nema snage ni resursa da se vrati u meč.

Marius Grigonis je bio najefikasniji u Žalgirisu sa 21 poenom, Najdžel Hejs je dodao 15, Milaknis 14, a Rabit 12. Himki je predvodio Jonas Jerebko sa 23 poena i 12 skokova, Buker ga je pratio sa 12, Vladislav Odinokov je ubacio 11, a Vjačeslav Zajcev 10 poena.

Žalgiris u sledećem kolu gostuje Crvenoj zvezdi, dok Himki ide u Madrid na gostovanje Realu koji takođe ima dva poraza u prva dva meča.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Atraktivna navijačica Žalgirisa u neverici posle koša Lorenca Brauna za pobedu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA