≫ 

Džejms ponovo ispisao istoriju NBA: Uradio je ono što nijedan igrač nije pre i pokazao da je G.O.A.T

Košarkaš Lejkersa je MVP finala, ali jedan drugi podatak ga je odveo među besmrtnike

  • 7
LA Lejkersi šampioni NBA Foto: AP /Tanjug

Video: Lebron kao nekad Džordan: Zakucao sa linije bacanja, Lejkersi su šampioni NBA!

Lebron Džejms je dugo smatran za naslednika Majkla Džordana i za jednog od najboljih igrača NBA svih vremena. Bilo je dosta kontroverzi oko toga, neki su se slagali sa konstatacijom nki nisu, ali je sad možda i dokazao to.

Odveo je Lejkerse do titule i očekivano proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije NBA lige. Protiv Majamija u šest utakmica prosečno je beležio 29,8 poena, 11,8 skokova i 8,5 asistencija. Ovo mu je četvrta MVP titula iz 4 finala gde je osvajao trofeje.

U NBA finalima je ostvario 28 tripl dabl, samo dva manje od Medžika Džonsona. Sa 260 odigranih mečeva postao je rekorder u tom segmentu u doigravanju.

Četvrti put u karijeri je osvojio titulu i postao prvi igrač u istoriji koji je uzeo MVP trofej u finalu, sa tri različita kluba. Bilo je to 2012 i 2013. godine sa Majami Hitom, 2016 sa Klivlendom i 2020. godine sa Lejkersima.

- Kada sam došao u Los Anđeles, rekao sam da ću vratiti ovu franšizu tamo gde joj je mesto. Želim da zahvalim svim članovima tima, koji su ovde. Individualna priznanja ne bi ništa značila da nije klupskih uspeha-  rekao je Džejms, koji će 30. decembra napuniti 36 godina.

Novi Lebronov podvig ponovo je pokrenuo priču o tome ko je najveći košarkaš svih vremena.

- Pustiću vama novinarima da pričate i pišite o tome. Samo razmišljam kako da svoje telo i svoj um dovedem na maksimalan nivo. Odigrao sam 260 mečeva u plej ofu. Nikada nijedan nisam propustio. Uvek sam bio i uvek ću biti tu za svoje saigrače i svoju ekipu - rekao je Džejms.

Video: King Džejms doneo prsten u Los Anđeles, Lejkersi su šampioni NBA: Pogledajte slavlje nakon pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA