≫ 

Novi "Luka Dončić" imao zvanični debi za Real Madrid

Mladi Tristan Vukčević odigrao je prvi zvanični meč za "kraljevski klub"

  • 1
Tristan Vukčević Printskrin: Youtube

Real Madrid je u poslednjem meču ACB lige pobedio Gran Kanariju 90:65, a na ovom meču zvanično je debitovao Tristan Vukčević (17, 208 cm), sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde i Olimpijakosa, Milana, Montepaskija, Ulkera i mnogih klubova.

On je već igrao u dresu Reala, ali to je bio prijateljski meč protiv Betisa, tako da je ovo prvi zvanični nastup mladog Vukčevića.

Zanimljivo je da on ide putem Luke Dončića koji je takođe kao mlad igrao za Real, doduše Luka je debitovao sa 16 godina, a sa 17 je već bio okosnica ekipe, ali se slično očekuje i od Tristana Vukčevića, s obzirom na to da igra na drugoj poziciji. Dončić je otišao u NBA sa 19 godina, a slično se očekuje i od Tristana, ako nastavi ovim putem.

Tristan pokriva pozicije krilnog centra i centra, nije bek i krilo kao otac, ima 17 godina i u ovom meču je upisao svoje prve poene u dresu Real Madrida. Tristan pored srpskog ima i švedsko državljanstvo.

U trećoj četvrtini su izabranici Pabla Lasa igrali najbolje, a upravo tada su se istakli omaleni Argentinac Fakundo Kampaco i centar sa Zelenortskih ostrva, Valter Tavares.

Najefikasniji u Realu bili su Tavares sa 15, i Kampaco i Dek po 14 poena.

Video: Spanulis i biser srpske košarke za koga se otimaju i Grci igrali 1 na 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    12. oktobar 2020 | 13:43

    Hocemo u kss da cekaju i njega da izgubimo za reprezentaciju ili ce reagovati na vreme???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA