≫ 

Asvel nema igrače da dočeka Zvezdu: Korona "pokosila" više od pola tima, 9 košarkaša u rotaciji

Težak udarac za Francuze, ali i Evroligu

  • 5
Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

KK Asvel saopštio je da ima samo devet igrača na raspolaganju za Evroligu!

Francuski klub na udaru je korona virusa, nova dva igrača i člana štaba su testirana i pozitivni su na virus, a prethodno je sedam igrača bilo zaraženo.

Svi su u samoizolaciji i imaju minimalne simptome, a sada je samo devet igrača opcija za mečeve, od toga su dvojica mlađih koji su priključeni.

Prethodno je na velikom udaru bio Zenit iz Sankt Peterburga, koji nema dovoljno igrača za nastavak sezone.

Van stroja su trenutno čak osmorica košarkaša - Mateuš Ponitka, Igor Volkin, Kevin Pangos, Bili Beron, Arturas Gudaitis, Vladislav Truškin, Ostin Holins i Anton Puškov, zatim trener Ćavi Paskval, trojica njegovih saradnika iz stručnog štaba i maser.

Čelnici Zenita su tražili od Evrolige odlaganje susreta trećeg i četvrtog kola za neki drugi termin, ali na kraju nisu dobili odgovor, pa su rešili da ne otputuju u Španiju.

Zenit i dalje čeka odgovor iz Barselone, a ako ne odigra mečeve protiv Baskonije i Valensije, obe utakmice bi trebalo da izgubi službenim rezultatom 0:20.

Što se Asvela tiče, planirano je da igra protiv Panatinaikosa 13. oktobra, pa protiv Crvene zvezde 15. oktobra kao domaćin.

Ukoliko se situacija ne promeni, Asvel će nastupiti protiv Crvene zvezde u skraćenoj rotaciji sa devet igrača koji su na raspolaganju.

Dobro su košarkaši Zvezde počeli novu sezonu, a večeras (19.00) dočekuju Žalgiris, koji u Evroligi ima dve pobede u dva kola, i ako crveno-beli slave, biće to veliki podstrek za nastavak sezone. Kvota na keca je 1,45, a na dvojku 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Žalgiris.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    13. oktobar 2020 | 10:54

    Eto, zenit igrao pred publikom. Sramota zbog toga, svest nula.

  • Žarkov Dragan

    13. oktobar 2020 | 11:14

    Ovde je svest na nula jel kako je moguće da sportista dobije koronu.Ako se zna da za svaku utakmicu igrači su nekad bili i po nekoliko nedelja u karantin a sad je rasulo radi ko kako oće i idu u provod pre utakmice zato se ovo sada dogadja da nekoliko igrača su zaraženi.

  • Aleksandar

    13. oktobar 2020 | 11:43

    Registrovati to 30:0 i dovidjenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA