≫ 

Bivši klinac Zvezde dominira u ABA ligi: Drugi trojkaš takmičenja, Zadru je ubacio čak 7

Stefan Momirov je prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde i kaljenje u FMP-u,ali je tek u Megi našao svoju ulogu

  • 0
Stefan Momirov Foto: MN Press

Mega Sokerbet je ponovo okupila izuzetno mlad tim, jedan od najmlađih u celoj Evropi, sa prosekom od 20,4 godine, i uz novog trenera Vladimira Jovanovića, koji je posle osam godina na čelu stručnog štaba nasledio Dejana Milojevića, nagoveštava da bi mogla da bude pravo osveženje.

Jovanovićev tim pleni lepršavom igrom i nesebičnošću, sa više od 26 asistencija u proseku u prethodne dve utakmice, a sjajan tandem NBA prospekata pod košem Marko Simonović - Filip Petrušev u meču sa Zadrom dobio je i ubitačnu rafalnu podršku van linije 6,75 u liku Stefana Momirova.

Dvadesetogodišnji bek prošao je Zvezdine mlađe kategorije, sa juniorskom reprezentacijom se 2018. godine okitio zlatom na Evropskom prvenstvu, a posle epizode u FMP-u i kaljenja u Vršcu u ABA 2 ligi ovog leta stigao je u redove Mege. I, odmah se odlično uklopio:

- Prezdovoljan sam uslovima, trenerima u stručnom štabom, ljudima u klubu, saigračima. Sve se nekako poklopilo, atmosfera koju šalama uvek podgreva Luka Cerovina je sjajna, mnogo sam srećan i to se verovatno odražava i na moju igru.

- Prihvaćen sam na najbolji mogući način, a najvažnije je da se veoma kvaitetno radi. U hali Mega factory u kojoj treniramo na zidovima su veliki posteri momaka koji su završili u NBA ligi u koje gledam svaki dan. I verujte mi da mi je sada mnogo jasnije kako su dospeli u najjaču ligu sveta kada sam uvideo koliko se i na koji način sa mladi igračima radi u Megi. Zaista nam se poklanja mnogo pažnje, to nam omogućava da se i mi maksimlano posvetimo treningu, sve nam je olakšano, a opet nemamo prevelik pritisak.

Stefan Momirov Stefan Momirov je nosi dres FMP-a posle mlađih kategorija Zvezde Foto: MN Press

Borbeni bek ubacio je čak sedam trojki Zadru na poslednjem meči i to iz devet pokušaja i tako dao nemerljiv doprinos drugoj uzastopnoj pobedi.

- Mislim da je za pobede u ova dva meča bilo presudno to što smo se odlično pripremili. Činjenica je da smo za duel sa Igokeom imali više vremena, ušli smo veoma koncetrisano i agresivno od prvog momenta i na kraju se pokazalo da ako igramo angažovano svih 40 minuta mnogo lakše dolazimo do željenog cilja.

- Ne kažem da je u tom prvom meču protiv Igokee bilo lako, ali evidentno je da smo mnogo lakše i brže došli do trijumfa nego protv Zadra. Razlog za to je što protiv Zadrana u prvom poluvremenu nismo bili na visini zadatka, dosta smo grešili. Ipak, u drugih 20 minuta smo igrali znatno bolje, a ključna je bila poslednja četvrtina u kojoj smo bili maksimalno koncetrisani i uz veliku energiju na kraju smo zasluženo slavili - sumirao je utiske Momirov, a onda o svom sjajnom šuterskom učinku rekao:

- Kao da sam osetio da je moj dan. Prvi poen na utakmici je bila moja trojka, posle sam samo nastavio u istom ritmu. Nisam oklevao, imao sam ogromnu podršku saigrača koji su verovali u mene, šutirao sam iz otvorenih pozicija i na sreću pogađao. Drago mi je da se trud i rad isplatio.

Stefan Momirov potiče iz košarkaške porodice. Mama Snežana bivša je reprezentativka, otac Jovica dugo je igrao u Vršcu, a branio je i boje Profikolora:

Stefan Momirov Stefan Momirov u dresu FMP-a Foto: MN Press

- Počeo sam rano da treniram, već sa sedam godina - nastavlja priču Momirov i dodaje:

- Oduvek sam bio u košarkaškom okruženju. Zanimljivo je da me je mama dok sam još bio beba vodila na pripreme. Sa njom sa kao mali išao na treninge, mnogo vremena sam provodio u košarkaškoj hali tako da sam veoma brzo zavoleo košarku. Očigledno je da košarku imam u krvi, jedino time mogu da opišem moju zaluđenost za ovim sportom. Od roditelja dobijam zaista korisne savete, analiziramo ponekad utakmice i moju igru, ali ipak najveća podrška je moja sestra Sara koja je moj najverniji navijač.

aredni meč Mega igra u gostima protiv Cibone, a s obzirom na stanje na tabeli i prikazano u prva dva kola Mega bi mogla da ponese ulogu favorita u tom meču:

- Suviše smo mi mlad tim da bi mogli da se nazivamo favoritom u bilo kojoj utakmici. Naše je samo da se iznova i iznova dokazujemo na terenu i nebitno je da li smo u najavi neke utakmice favoriti, važno je samo da na kraju izađemo kao pobednici. Smatram da prva dva kola ne daju relanu sliku kvaliteta Cibone i da će oni sigurno biti težak protivnik. U dobrom smo ritmu, želimo novi trijumf, ali neće biti lako.

O ambicijama i krajnjim dometima ove sezone Momirov je rekao:

- Teško je davati bilo kakva predviđanja, ali uvek imamo najviše ciljeve. Tim smo sa mnogo potencijala, a što kaže naš trener Vlade Jovanović treba živeti u datom trenutku i biti najbolja verzija sebe. Videćemo gde će nas sve to dovesti - zaključio je Momirov.

Video: Entoni Dejvis pogodio trojku karijere, Lejkersi poveli 3:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA